Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana tekstu w Label

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo, zacząłem sobie ogarniać troszkę javafx. Doszedłem do takiego momentu, że po prostu nie wiem co zrobić. 
Mam View w którym to mam zdefiniowany wygląd okienka, które pojawia się gdy chcę przekazać userowi jakąś informację. Controller obsługuje mi tego View. W głównej klasie mam statyczną metodę

public static void showInfo(String title, String message) {
        try {
            Stage stage = new Stage();
            Parent parent = FXMLLoader.load(Launcher.class.getResource(VIEW_PATH + "InfoPane.fxml"));
            stage.setScene(new Scene(parent));
            stage.setTitle(title);
            stage.setResizable(false);
            stage.show();
        } catch  (Exception e) {
            e.printStackTrace();
        }
    }

Problem jest taki, że za cholerę nie wiem, jak mam ustawić treść Label (id: infoLabel). Chcę zrobić to jak najbardziej poprawnie, ale jednak pomysłu brak ;c

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Wyjaśnione na gg, ale jeśli kiedyś ktoś by tu zawędrował to obiekt tego controllera można zdobyć na dwa sensowne sposoby:

1) W controllerze tworzysz na niego statyczne pole i ustawiasz jego wartość w initialize (controller dziedziczy po initializable)

2) FXMLLoader ma metodę 'getController'. Potem castujesz to co zwróci i robisz z tym co chcesz.

708121422388637873334.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...