Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Azir czy Syndra ?

0FF3NS1V3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemacie, mam do was pytanie dotyczące kogo lepiej kupić, ponieważ zostało mi do uzbierania 600PZ około do 6300, a chciałbym kupić
Azira lub Syndre. Nie wiem kogo wybrać, gdyż nie miałem z nimi do czynienia, a podobają mi się obie postacie, więc prosiłbym o wypowiedzi na ich temat.

Z góry dzięki : >

Opublikowano
Syndra.
+ Kulki, które mają 3 sec CD z Q
+ Bierze miniona/kulke - rzuca w enemy razem z dmg oraz slowem
+ Odepchnięcie/Stun - Można przerwać ulty tj. Katy, Nunu
+ Op ulti, którego dmg zwiększa razem z ilością kulek
+ Mega mocne combo
- Niektórym ciężko ją ogarnąć
- Źle złożysz builda linia przegrana (zresztą jak prawie u wszystkich)

- Ciężko walić lasty

­

34tet95.gif

Opublikowano

Syndra :)

+ Kulki

+ Świetny ult

+ Slow i stun

+ Nawet dobra pasywka

+ Combo i po ADC :)

- Kule... Trudne do ogarniecia

- Malo mobilna postać

- Papier jak każdy mag ;)

Opublikowano

Zdecydowanie jak koledzy wyżej Syndra.

Dobrze ustawisz się w tf, postawisz 2-3 kule i ultujesz enemy adc, i tyle go widzieli :) 

Bardzo mocne combo, dużo dmg, trudna do ogarnięcia, nie ma escepe, chyba, że stun na e ;>

ttpng_wxsaxxe.png

Opublikowano

To zależy jakim jesteś graczem. Azir to na prawdę op champ ale potrzebna wiele czasu by ogarnąć jego dosyć trudną mechanikę. Więc polecam Syndre bo robi niezłe dmg ale z tego co widzę co zaczynają się bawic w jej nerfienie więc nie wiadomo co z tego wyjdzie. Mam nadzieję że duży nerf nie pójdzie bo sam nią lubię grać :) ale tak jak koledzy mówili stoisz z tyłu i adc nawet nie wie kiedy padł. A jak grasz premade z junglerem to praktycznie 90% szans na win'a :)

Pomogłem ? Like ! :)

Opublikowano

To zależy jakim jesteś graczem. Azir to na prawdę op champ ale potrzebna wiele czasu by ogarnąć jego dosyć trudną mechanikę. Więc polecam Syndre bo robi niezłe dmg ale z tego co widzę co zaczynają się bawic w jej nerfienie więc nie wiadomo co z tego wyjdzie. Mam nadzieję że duży nerf nie pójdzie bo sam nią lubię grać :) ale tak jak koledzy mówili stoisz z tyłu i adc nawet nie wie kiedy padł. A jak grasz premade z junglerem to praktycznie 90% szans na win'a :)

Jej podobno mają nerfić tylko zasięg stuna na mniejszy i troche większy cd na q. Więc aż tak źle nie jest. :>

ttpng_wxsaxxe.png

Opublikowano

Jej podobno mają nerfić tylko zasięg stuna na mniejszy i troche większy cd na q. Więc aż tak źle nie jest. :>

G****o prawda xD Znerfili jej dmg z Q w early game , po wymaksowaniu dmg jest ten sam czyli 230. Cooldownów nie ruszyli i zmniejszyli zasięg stuna , czy coś z tą kulką analna porobili.

@topic

Ja polecam Azira , jest op chociaż mało osób nim gra . Łatwo idzie zdominować mida dzięki żołnierzom. I można robić nieźle akcje jak ktoś ogarnie, Syndra można złożyć na kombo 1 osobę , a Azirem idzie złożyć na kombo cały team fight ;]

07b0pe452q46_t.jpg

Pozdro dla wszystkich junglerów :*

Opublikowano

G****o prawda xD Znerfili jej dmg z Q w early game , po wymaksowaniu dmg jest ten sam czyli 230. Cooldownów nie ruszyli i zmniejszyli zasięg stuna , czy coś z tą kulką analna porobili.

@topic

Ja polecam Azira , jest op chociaż mało osób nim gra . Łatwo idzie zdominować mida dzięki żołnierzom. I można robić nieźle akcje jak ktoś ogarnie, Syndra można złożyć na kombo 1 osobę , a Azirem idzie złożyć na kombo cały team fight ;]

Tylko, że Syndra puści w team fighcie aoe stuna i pozamiatane, ulti na adc i tf wygrany:>

ttpng_wxsaxxe.png

Opublikowano

Tylko, że Syndra puści w team fighcie aoe stuna i pozamiatane, ulti na adc i tf wygrany:>

Jeśli trafi . A Azirem nie trzeba trafiać , wystarczy w dobrym miejscu postawić żołnierza i tyle, a stuna syndry łatwo zdodgowac , ulta można zablokować ścianą Yasuo . I do tego syndra jest dosyć papierowa i nie ma escapu, a Azir ma i to całkiem dobry ;] + Jego ultem można nieźle zonować .

07b0pe452q46_t.jpg

Pozdro dla wszystkich junglerów :*

Opublikowano

@topic

Nie zmniejszyli zasięgu stuna, a szerokość. :_:

Opublikowano

Jeśli trafi . A Azirem nie trzeba trafiać , wystarczy w dobrym miejscu postawić żołnierza i tyle, a stuna syndry łatwo zdodgowac , ulta można zablokować ścianą Yasuo . I do tego syndra jest dosyć papierowa i nie ma escapu, a Azir ma i to całkiem dobry ;] + Jego ultem można nieźle zonować .

Jeśli dla Ciebie escape to używanie ulti to jestem ciekaw w jakiej dywizji jesteś.

Stun Syndry łatwo zdogować? jeśli masz dobrą wbite w teamie typu j4, malph,mumia to trafienie stunem to pestka, nawet jeśli nie masz wbity to i tak łatwo trafić, miałem ponad 400 gier Syndrą więc coś tam wiem. ;)

ttpng_wxsaxxe.png

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...