Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usuwanie szumu w mikrofonie.

ganek4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od niedawna posiadam słuchawki z mikrofonem USB Multi -Chanel Audio Device. Słuchawki sprawują się bardzo dobrze ale w mikrofonie jest słyszany szum. Oto zdjęcie nagranie, w którym nic nie mówię i słyszany jest sam szum. Zdjęcie w załączniku, obok pokazałem jak mam ustawiony mikrofon. Szum jest głośny. Do słuchawek  dołączony był program USB Multi-Chanel Audio Device, który wygląda tak. W załączniku ustawienia tego programu podczas nagrywania. Więc może w tym programie mam coś zmienić. Próbowałem też pobrać najnowsze sterowniki do tej karty dźwiękowej. Zdjęcie również w załączniku, ale bez skutecznie. Proszę o pomoc bo być może to ja coś zrobiłem źle. Jeśli sterowniki złe pobrałem to proszę napisać.

post-1269205-0-32858400-1421487402_thumb.png

post-1269205-0-74471900-1421487660_thumb.png

post-1269205-0-06435200-1421487830_thumb.png

Opublikowano

Na przyszłość, twój motel słuchawek to "Aoni DB-801MVI USB 5.1-CH Digital Headphone".

Słuchawki nie są najwyższych lotów, więc problem może wynikać z ich budowy.

Próbowałeś wyłączyć wzmocnienie mikrofonu w systemie? (o ile się da)

Możesz sprawdzić czy wyłączenie urządzeń których nie używasz coś pomoże (Np. Wejście liniowe, AuX, Stereo Mix, Wave. Ale wyłącz tylko, te nie używane), ale równie dobrze możesz mieć uszkodzony wtyk w karcie dźwiękowej. (warto podłączyć pod inny wtyk/komputer i sprawdzić)

Opublikowano

Dziękuję i sorry za ten model słuchawek ale nie miałem od nich opakowania, a nigdzie indziej nie pisało jak się nazywały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...