Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak dużo slotów może pomieścić serwer minecraft?

RehoX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy jest możliwe aby zrobić serwer o pojemności 5000 tysięcy slotów? Cena nie gra roli, nawet w przypadku 3tys. zł/ms.

Jeżeli tak to ile ram potrzebowałby serwer, jakie łącze, aby gra na takim serwerze była płynna?

Dodam że byłby to ogromny świat, z własnymi zaawansowanymi modami oraz wysokiej jakości texturami.

Opublikowano

Jest taka możliwość ;)

Ale przy takiej ilości slotów serwer musisz rozłożyć na kilka maszyn, dobrze by też było gdybyś miał plugin na sektory (Mniej lagów)

Co do ramu na 1slot polecam 150 MB a skoro mówisz że to serwer na modach to daj tak  1slot-250MB

Czyli 5000slotów - 1250000MB ramu ;)

---------------------------------­

Survival: mc.KanibalZ.pl

---------------------------------­

Zapraszam.

Opublikowano

Możliwość jest :D Tylko jak chcesz to zrobić na jakimś hostingu to uwierz mi, że 3 tys. to będzie zdecydowanie za mało :/ Musisz napisać do jakiegoś hostingu, że chcesz u nich uruchomić taką maszynę i oni wszystko dostosują do cb.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Jeśli minecraft utrzyma sie przez kolejne 7-8 lat, to gwarantuje wam ze zrobie taki serwer  :)

Teraz jednak nie mam na to mozliwosci bo mam dopiero 18 lat, ale moge powiedziac ze juz nad nim pracuje ;D

Opublikowano

Jest taka możliwość ;)

Ale przy takiej ilości slotów serwer musisz rozłożyć na kilka maszyn, dobrze by też było gdybyś miał plugin na sektory (Mniej lagów)

Co do ramu na 1slot polecam 150 MB a skoro mówisz że to serwer na modach to daj tak  1slot-250MB

Czyli 5000slotów - 1250000MB ramu ;)

Możliwość jest :D Tylko jak chcesz to zrobić na jakimś hostingu to uwierz mi, że 3 tys. to będzie zdecydowanie za mało :/ Musisz napisać do jakiegoś hostingu, że chcesz u nich uruchomić taką maszynę i oni wszystko dostosują do cb.

Co wy gadacie? Totalne głupoty.

Dzięki za odpowiedź.

Jeśli minecraft utrzyma sie przez kolejne 7-8 lat, to gwarantuje wam ze zrobie taki serwer  :)

Teraz jednak nie mam na to mozliwosci bo mam dopiero 18 lat, ale moge powiedziac ze juz nad nim pracuje ;D

Nie ma szans, nie ma w minecrafcie takiego silnika, żeby utrzymał tylu graczy, to co widzisz np. na skkf co jest 1500 graczy to, te sektory to serwery. Tak samo jak z hivemc i myplex. Tam się przenosisz przez bungeecord i to jest kilka serwerów. Jeden serwer może max utrzymać ok. 300 graczy.

@Edit Kanibalz przepraszam, nie przeczytałem do końca ;/ Wystarczy jedna maszyna, ale po kilka serwerów.

Opublikowano

Nie ma szans tyle utrzymać..

Na optymalizacji może uciągniesz z 400 na jednym serwerze. By tyle slotów zrobić i zmieścić wszystkich graczy potrzebujesz potężnej maszyny z dobrym łączem i z dużą ilością ramu noi oczywiście bungeecorda.

Opublikowano

Nikt nie wie co musialbym zrobic? Inny silnik serwera/gry?

Jak polacze maszyny to przeciez beda 2 oddzielne serwery.

Opublikowano

Będą 2 oddzielne, ale razem. Tak jak np. na skkf - sektory/bordery. Czyli normalna mapka, tylko przechodzisz przez taki śnieg i znowu normalna mapka.

Opublikowano

Hmmmmm no 50000 to 50 GB Tak pociagnie. Ale dziecko ja uważam że ten temat to spam bo jak sie ma tyle kasy to sie kupuje serwer który stoi w domu i sie płaci potem tylko 200 zł na prąd

Pomogłem ?

Daj like :)

Opublikowano

Hmmmmm no 50000 to 50 GB Tak pociagnie. Ale dziecko ja uważam że ten temat to spam bo jak sie ma tyle kasy to sie kupuje serwer który stoi w domu i sie płaci potem tylko 200 zł na prąd

dam ci k***a 5k zl i splace dlugi twoich rodzicow jak zrobisz 1 serwer bez zadnych sektorow itp ktory uciagnie przynajmniej 500graczy bez lagow 

Dlaczego blezur broni non premium ? 

bo sam nim jest

Opublikowano

dam ci k***a 5k zl i splace dlugi twoich rodzicow jak zrobisz 1 serwer bez zadnych sektorow itp ktory uciagnie przynajmniej 500graczy bez lagow 

Dorzuć mi jeszcze 3 miesiące na napisanie silnika w go wyjebując przy tym z niego masę niepotrzebnego gówna, które jest naładowane w bukkicie i biorę się do roboty ;)

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Bardzo 50k slot to tylko marzenia , a po za tym nie wierze żeby grało nawet 2k na jednym serwerze ... jak na skkf jest około 1.5k graczy .

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

Dorzuć mi jeszcze 3 miesiące na napisanie silnika w go wyjebując przy tym z niego masę niepotrzebnego gówna, które jest naładowane w bukkicie i biorę się do roboty ;)

nie ma tak  :P  ta oferta jest tylko dla goscia ktory pisze ze przy 50gb ramu sie da 

Dlaczego blezur broni non premium ? 

bo sam nim jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...