Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak usunąć Questy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak usunąć nie potrzebne questy/misje dokładnie z plików taki_niesmialy -w sensie czy znajdę jakiś gotowiec albo pliki które mam usnąć z winscp+locale _list czy muszę manualnie,po kolei wszystko? :/ 
Dziękuję za każdą pomocną odpowiedź :)

Opublikowano

@'Alkoholic

Misje to są questy.. xD. usun z locale list tych których nie chcesz i sh make na wyłączonym serwerze

no właśnie ziomuś można to dwojako rozumieć,misje to questy,tak to prawda ale jeszcze w miejscu gdzie znajdują się owe misje,znajdują się także questy->tzn jakieś przeniesienia,pierścień tp,eq startowe etc,no ale,yebać... Mogę wyjebać wszystko z quest/object i wgrać swoje wszystko?

Opublikowano

@'Alkoholic no dobra,to jeszcze jedno żeby się w 100pro upewnić :D

po co jest folder object? Znajdują się tam questy.start-nie? No ale po co? I jak wgram swoje questy do questów a nie wgram ich do object to będą mi je czytać+co muszę uwzględnić/lub inaczej jakie questy muszę dodać do locale_list?

Opublikowano

@'Alkoholic no dobra,to jeszcze jedno żeby się w 100pro upewnić :D

po co jest folder object? Znajdują się tam questy.start-nie? No ale po co? I jak wgram swoje questy do questów a nie wgram ich do object to będą mi je czytać+co muszę uwzględnić/lub inaczej jakie questy muszę dodać do locale_list?

W katalogu object znajdują się skrypty "przetłumaczone" z "języka questów" (*.quest). Domyślnie tłumaczy je aplikacje QC.

Jeżeli wprowadzasz jakieś zmiany w katalogu object i chcesz je wprowadzić w życie musisz wykonać reload/restart servera. Pliki .quest mają znaczenie tylko wtedy gdy używasz aplikacji QC (aplikacja korzysta z listy questów), w innych sytuacjach nie sa brane pod uwagę.

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...