Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z zasilaczem.

TheRyuuzaki

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu, ok. 2dni, mój komputer po lekkim nagrzaniu się wyłącza. Chodź i czasami bez nagrzania.

Przed wyłączeniem komputera, ze środka obudowy, (być może z zasilacza) slychać tak jakby zwarcie. 

Po wyłączeniu się komputera, przez jakiś czas nie można go włączyć, tak jakby nie dopływał do niego prąd.

Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże :)

Jeżeli, komuś będą potrzebne jakieś informacje, to dostarczę :)

Z góry dziękuje za pomoc!

.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngXJ69

Dziękuje ci za pomoc :)

W poniedziałek, pójdę bez komputera, opowiedzieć mu o problemie i zapytam o gwarancję, może od razu stwierdzi, że to zasilacz i powie by przynieść komputer, by wymienił :)

Temat, można zamknąć.

.

Opublikowano

Zapomniałem jeszcze, jaki zasilacz, i powiedz czy wyjmowa ktos u Ciebie zasilacz z kompa 

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

prawdopobnie to koniec zasilacza, daj co innego, jak bedze ok masz winowajce

podaj temperatury podzespolow podczas korzystania z niego by wykluczyc przegranie jednej z nich

­

Opublikowano

Raczej, podawanie tych temperatur jest nie potrzebne, ponieważ niedawno wyłączył mi się bez przegrzania.

Ledwo, odpaliłem komputer.

Pomyślałem, że to może być przez zabrudzenie w obudowie, przeczyściłem komputer, i nic to nie dało. Może, dzięki temu zaczął wolniej się nagrzewać, lecz co do wyłaczania dalej to samo.

Czyli to jest jego koniec.

Odpalilem kompa dzięki temu, ze obok zasilacza, postukiwałem lekko palcem w obudowe, nie wiem co to miało do rzeczy ,lecz dzięki temu komputer odpalił.

Jak myślicie, byłoby zasilacz objęty w gwarancje? Bo gwarancja na komputer jeszcze jest. Paragon mam.

#

Jaki polecielibyście zasilacz na taki sprzęt? W rozsądnej cenie?

.

Opublikowano

to zalezy czy kupywales w czesciach czy komputer, jak masz paragon i jeszcze wazna gwarancje to oddaj

w rozsadnej cenie do 180zl polecam antec vp 500/corsair vs 450/xfx core 450

­

Opublikowano

Komputer, był kupowany w sklepie Komputronik.

Przy kupnie kompa, zapytał mnie jaki chciałbym przeznaczyć budżet, to on mi do takiej ceny złoży kompa. Czyli, można przyjąć, że kupywałem cały komputer.

Ostatnio, gdy nosiłem go z przegrzewaniem się, to wziął to na gwarancje, (wyczyścił kompa, sprawdził czy coś z nim jest, sprawdził pastę termoprzewodzącą, mówił, że z komputerem nic nie jest.)

A mam takie pytanie.

Czy zbyt duża ilość W w zasilaczu mogłaby zaszkodzić komputerowi? (czyt. spalić któryś z podzespołów?)

.

Opublikowano

daj jeszcze raz i powiedz ze nie odpala, jak z nim nic nie bedzie to po prostu kup zasilacz choc powinni ci wymienic na podobny  wtej samej cenie co byl kiedy byl skladany, wiec jak juz do tego dojdzie doplac do jednego z nich co ci podalem jak beda wymieniac 

­

Opublikowano

Hmm, powiedzieć, że nie odpala? Tylko, że odpalić go sie da. Dopóki się nie wyłączy sam, da się go odpalić.

Po wyłączeniu się jest problem z odpaleniem, lecz wystarczy lekkie stuknięcie w obudowe i komputer się odpala.

Wdg. mnie lepiej by to wyglądało, gdybym opowiedział mu o tym problemie.

Powiem, mu poprostu, że komputer czasami/ po jakimś czasie się raptownie wyłącza. 

A po wyłączeniu, nie dopływa do niego prąd.

.

Opublikowano

Opowiedz jaki jest dokladnie problem, jak sam widzisz komputer nie dziala poprawnie i chyba oni nie powinni tak bez przyczyny olac

oddaj i czekaj na rozwój wydarzeń

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...