Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pobór prądu w Laptopie

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zostawić na kilka godzin laptopa (ok 4) na noc, i ustawić automatyczne wyłączenie go po upływie wyznaczonego czasu (dając jakiś zapas powiedzmy (4,5 godziny), tylko czy wyłączony laptop z włożoną baterią, podpięty do prądu nadal ciągnie prąd? 

I jak to jest gdy mamy wyjętą baterię. Co polecacie zrobić? Potrzebuje zostawić go na kilka godziny ale nie chce mi się siedzieć do 2 czy 3 w nocy by go wyłączyć itd.

Cześć...

Opublikowano

Laptop wylaczony z wlozona bateria i podpiety do ladowarki ciagnie prad...

I jak to jest gdy mamy wyjętą baterię. Co polecacie zrobić?
Nie rozumiem?

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

To samo co w pierwszym wypadku tylko bez baterii czyli laptop jest wyłączony, bateria leży w szafce a laptop jest podłączony do zasilania, bo czytałem że wtedy pobiera więcej, no co prawda to tylko jedna noc, więc o co mi chodzi, ale chciałbym wiedzieć jak to jest.

Cześć...

Opublikowano

to się naucz czytać ze zrozumieniem bo potem bzdury wychodzą

w czym ty widzisz problem że pobór mocy jest w tym momencie 30 W  czy 40 W ? przecież i tak nie płacisz za prąd, a za te kilka groszy więcej przez cały dzień co weźmie laptop chyba cie w domu nie spiorą

dla laptopa nie ma znaczenia czy jest czy nie ma baterii, zawsze czerpie prąd zasilacz cały czas.

w sumie zależy to od obciążenia laptopa i czy w tym momencie ładuje baterię.   jeśli tak strasznie martwisz się tymi kilkoma watami poboru to lepiej nie włączaj laptopa wcale nie będzie czerpał prądu

u mnie  działa 24h na dobę laptop, nawet jak go wyłączę na tydzień różnica w rachunku przez cały miesiąc to kilka złotych ( ok 10  zł )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...