Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drukarka sieciowa

andrewpol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pewien problem z drukarką(Konica minolta 2550). Otóż jest ona podłączona skrętką do przedłurzacza sieci, który połączony jest z moją siecią wifi. Około 2tyg. temu zmieniłem router (i skonfigurowałem na nowo przedłurzacz). W międzyczasie nie używałem drukarki, ale wczoraj chciałem coś wydrukować i niestety drukarki nie widzi żaden z 3 komputerów w sieci domowej połączonych do routera. Wszystkie ustawienia nowego routera są takie same jak w poprzednim. Jeśli ktoś może pomóc to z góry dzięki. W razie czego mogę podać dokładne dane odnosnie routera i przedłurzacza.

Opublikowano

skoro to nowy router to nie sa takie same

wywal drukarkę i zainstaluj jeszcze raz albo niech ja wyszuka ponownie w sieci bo prawdopodobnie router przyznaje jej inne IP jeśli na drukarce masz automatyczne. najlepiej dla drukarki ustawić  na sztywno IP i dopiero dodawać ją na każdym kompie osobno automatycznie albo ręcznie jeśli jej nadal nie widzi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...