Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Spadek FPS i wydajności po przywróceniu systemu.

maciek300626

Pytanie

Opublikowano

Siema. Mam spory problem z moim laptopem SAMSUNG. Kilka dni temu byłem zmuszony do przywrócenia systemu z punktu przywracania(programem recovery). Przed tą operacją komputer i gry na nim(LOL i FIFA 15) działały zadawalająco. LoL optymalnie, FIFA na niskich detalach ale płynnie. 
Po postawieniu kompa na nowo, wydajnosc kompa znacznie spadła. Wszystko dłuzej się ładuje i na dodatek fps w grach znacznie w doł a także jakość i grafika w graniu(szczegolnie fifa 15) teraz nie da się w nią grać w ogóle. Co prawda przywróciłem niemal każdy program i komputer wygląda tak samo jak wcześniej. 
Moje pytanie i problem: Dlaczego taki spadek wydajności? Dlaczego takie spadki w grach (w wydajności i jakości) ? Komputer jest przeczyszczony i zaktualizowany (kazdy program, dosłownie)

Mój komputer to: 
Intel i5 3210m 2.5 ghz
64 bitowy system. 
Win 8 4 gb ram
Karty(2): Intel HD GRAPHICS 4000 i NVIDIA GeForce GT 630M 

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze co mi przyszlo na mysl: problem w sterownikach. Moze tam cos siedzi? Sprawdz to. Zaaktualizuj, zainstaluj.

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Część procesorów Intela ma Intel HD graphic czyli integre i/lub jakąś dedykowaną. Najlepiej przeinstslowac system. Podczas przywracania może dojść do nałożenia plików, co może utrudniać działanie. Najpierw pdinstaluj sterowniki i usuń pliki po nich, restart, zainstaluj je i restart.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Zaaktualizowałem wszystkie sterowniki które się dało(NVIDIA). Co prawda jest jeszcze karta intela ale nie moge jej zaaktualizować, pojawia się błąd mianowicie: system nie jest obsługiwany coś w tym stylu, tak jakby sterowniki nie pasowały do systemu a to niemożliwe bo pobieram dobre.

na lapku mam 2 karty które są zintegrowane(chyba). Nie znam się na tym ale kolega mi coś tłumaczył ze tej z intela nie da sie zaaktualizowac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...