Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w doborze elementów ;)

Karolek :3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Najbliższy miesiąc chcę przeznaczyć na modernizację mojego komputera. Do wydania mam około 2300-2500zł.
Obecny sprzęt (z 2009 roku) :

• CPU: Intel® Pentium® Processor E5400 
  • GPU: Asus Nvidia GT520
  • MOBO: Gigabyte GA-G31M-S2L
  • RAM: 4GB
  • HDD: 500GB; 5,4krpm
  • Zasilacz: HEDY 400W

Przede wszystkim chcę grafikę, która mi spokojnie ogarnie gry z 2013-14 na ultra w rozdzielczości FullHD (1980x1080). Potem procesor, który pozwoli mi na komfortową pracę z IntelliJ/Netbeans w tle z serwerem i minecraftem. A na końcu dysk ssd pod system i ważniejsze aplikacje. Miło by było dostać linki do poszczególnych elementów. 

Pozdrawiam :)

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

wyjdz i nie wracaj do tego dzialu, gorzej niz z micholem

zreszta, ten zestaw wszystkiego na ultra nie ogarnie :)

dysk sata czy na tasme ide?

Sata ;)

http://www.morele.net/inventory/info/2n2Hdt/coś takiego sobie uskrobałem, co powiecie? ;)

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

ogolnie jest ok, ale kilka poprawek:

-zasilacz na xfx core 450/ corsair vs 450/ antec vp 500

-plyta na msi b85m-e45, to samo tylko ze taniej

-obudowa na zalmana z1/z3, silentiumpc nie grzeszy jakoscia 

-ramy na cl9 tej samej firmy 

-jak mozesz doplac do plextora m6s

-no i karta od asusa lub msi, gigabyte jest ok, ale asus czy msi sa po prostu cichsze

­

Opublikowano
http://www.morele.net/inventory/info/TM1Cog/

na takim zestawie dpalisz wszystkie gry na ultra.

Mistrz złożył zestaw bez ramu... Po co komuś procek z odblokowanym mnożnikiem skoro dajesz mu najtansza plytke i bez jakiegos dodatkowego chlodzenia... Pomijam że obudowa też w komputerze się przyda 

Opublikowano

Mistrz złożył zestaw bez ramu... Po co komuś procek z odblokowanym mnożnikiem skoro dajesz mu najtansza plytke i bez jakiegos dodatkowego chlodzenia... Pomijam że obudowa też w komputerze się przyda 

przeciez napisal ze ma pamięć, a skoro ma komputer do rozbudowy to na ch*j mu druga obudowa?

Age is just a number :)

Opublikowano

przeciez napisal ze ma pamięć, a skoro ma komputer do rozbudowy to na ch*j mu druga obudowa?

Autor ma pamięć DDR2 a twój "genialny" zestaw ich nawet nie obsługuję.

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Bo przy obecnej nie mam dystansów pod płytę główną :) To chyba oczywiste, że mam ddr2 przy tak wiekowym mobo i cpu c;

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...