Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kwalifikacja wojskowa wtf?

Necdric

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema dzisiaj dostałem wezwanie do kwalifikacji wojskowej dostał ktoś z was? , jak to wygląda? czy jeśli nosze okulary moge dostać kategorie D?

Opublikowano

idziesz na komisje tam lekarz sprawdza twoj stan zdrowia, nic strasznego

co do okularow- znam osobe co je nosi ale dostala A wiec nwm jak to jest dokladnie.

Opublikowano

idziesz na komisję, radzę ci iść godzinęprzed aby kolejkę zająć, bo będziesz inaczej czekał po kilka godzin, sprawdzają stan zdrowia, pytają ogółem o wszystko

no i pan doktor sprawdza ci oczywiście narząd płciowy, ja tak miałem

Opublikowano

u mnie było tak, że kto pierwszy przyszedł ten szedł do takiego okienka i odbierał i podpisywał papiery i tam numerek miał chyba albo coś takiego - nie pamiętam

na pewno radzę ci przyjść wcześniej

Opublikowano

Racja, lepiej przyjść wcześniej. Kto przychodził wcześniej ten szybciej podpisywał papiery i był dodawany do kolejki. U mnie nie było to nic specjalnego. Wzrost, waga, obwód w pasie chyba, sprawdzenie wzroku + kilka pytań o to czy mam jakieś choroby przewlekłe, wady wrodzone itp. Ludzie mówią że na komisji sprawdzają penisa i zaglądają do odbytu ale mnie coś takiego nie spotkało xD

Opublikowano

Radze przyjść wcześniej i zająć kolejke bo inaczej będziesz czekał kilka godzin. Siadasz przed komisją i wypytują cie o wszystko. Potem idziesz z doktorem pod parawan i mierzy ci wzrost, wage, patrzy czy masz skrzywienie kręgosłupa i bada narząd płciowy, chociaż w moim przypadku nie badał bo nie było czego. Następnie idziesz do pielęgniarki. Robi ci badanie krwi a następnie mierzy ciśnienie. Możesz też złożyć jakieś zaświadczenia o chorobach. Czekasz chwile, odbierasz dokumenty i to wszystko.

Opublikowano

Hmm u mnie to wyglądało tak wezwanie na 7 przyjechałem typ zabrał dowód osobisty wezwanie itp kazał nam iść do takiej sali gdzie przez 3 h oglądaliśmy film o polskim wojsku, aż zjawiła sie księżniczka lekarz... Wyczytał 4 typa wbiliśmy tam mieliśmy sie rozebrać pobadali i jeszcze taki mini wywiad czy chcesz isć do wojska itp.

Nie badali narządów płciowych, nie wkładali palców do dupy... Jak sie rok temu pytałem tutaj na forum to każdy takie bajki wciskał że masakra :D 

175001456602037225492.gif

Opublikowano
Maca jajka i każe kaszleć, a dupsko to jednemu na dziesięć ;)

W poczekalni oglądaliśmy polskie komedie, więc generalnie lajt i beka.

Jeśli wada wzroku nie jest masakryczna, to nie będzie problemu.

W poczekalni trochę schodzi, więc uzbrój się w cierpliwość. A no i chyba zdjęcie jest jeszcze potrzebne, więc wezwanie przeczytaj dokładnie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

U mnie wygladalo tak ze brali po 4 osoby do pokoju rozbierales sie do rosolu i mierzyli wzrost , waga itd, zagladali w odbyt i sprawdzali penisa i dali A, i potem nakłaniają by zapisac sie do wojsa nic strasznego ;)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Hmm u mnie to wyglądało tak wezwanie na 7 przyjechałem typ zabrał dowód osobisty wezwanie itp kazał nam iść do takiej sali gdzie przez 3 h oglądaliśmy film o polskim wojsku, aż zjawiła sie księżniczka lekarz... Wyczytał 4 typa wbiliśmy tam mieliśmy sie rozebrać pobadali i jeszcze taki mini wywiad czy chcesz isć do wojska itp.

Nie badali narządów płciowych, nie wkładali palców do dupy... Jak sie rok temu pytałem tutaj na forum to każdy takie bajki wciskał że masakra :D

Czasem sprawdzają jajca i odbyt, w celu zweryfikowania czy masz zdrowe wszystko i czy np nie masz hemoroidów, ale coraz rzadziej to sie stosuje

Opublikowano

Tylko zebys mial szczescie zeby to byl facet,  bo u mnie np byly 4 osoby i same stare baby wiec wyobraź sobie te uczucie jak stara pruchwa Ci dotyka penisa i zaglada w dupe ;)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

To do wku dalej dostaje się wezwania ?

Tylko zebys mial szczescie zeby to byl facet,  bo u mnie np byly 4 osoby i same stare baby wiec wyobraź sobie te uczucie jak stara pruchwa Ci dotyka penisa i zaglada w dupe

Na komisji w d*** zaglądali czy nie p**** osoby które były podejrzane o to, bo przecież w takiej armi taki p**** miał by jak w raju. Ale o tak rzadkie zjawisko że praktyczni nie występowały na komisjach.

A po drugie penisa badać ? śmiech na sali, kto ci takie bajki naopowiadał ? byłeś kiedyś na komisji wojskowej ?

To nie żaden urolog czy lekarz pierwszej pomocy, tam wchodzi się podnosi rękę, zdrowy kat A, następny, nie ma czasu na szczegółowe badania.

Jak ja miałem wezwanie na komisję to wyglądało to tak że byłem umówiony na daną godzinę, kolejka szła tempem ekspresowym.

Wszedłem na komisję miałem rozebrać się do majtek " nie ściągając ich "  wszedłem na salę gdzie były 4 osoby z komisji, zapytali się mnie czy mam jakieś choroby, powiedziałem że tak astma od dziecka, zapisali coś w notesach, na końcu warzenie, mierzenie i dostałem kat A, wyszedłem i to wszystko.

Chce iść do wojska w przyszłości więc mam pytanie ; po co oni sprawdzają penisa i patrzą w odbyt?

Sprawdzają po to żeby stwierdzić jak wyżej napisałem podejrzenia czy nie jesteś innej orientacji, takie osoby nie dostają kategorii zdolnej do służby wojskowej. Penisa nie sprawdzają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...