Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Cassiopeia

Hayasho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Wydaje mi się, że jak najbardziej warto kupić Cassiopeię. Jest ona bardzo silna i dobra w walkach drużynowych.

Co do nerfów: myślę, że zbyt szybko nerfów nie dostanie, więc kupuj. ;)

Ostatni raz grałem na Cassio Talonem na środkowej alei. Na 3-4 poziomie zrobiła na mnie combo Q > W > E > E i padam.

Totalnie bez szans byłem... po zgarnięciu jednego fraga, jej jungler mnie zgankował i miała 2 zabójstwa przewagi... ciężko mi było wrócić do gry, a gdy na 6 poziomie zrobiła Q > R > E i już nie żyłem to po prostu śmiechłem i dałem sobie spokój z tym championem... nie chce mieć z nią nic wspólnego xD

+ Poke

+ Trucizny

+ Reset 'E'

+ Świetna w walkach drużynowych

+ Genialna pasywka

- Brak escape

- Manożerna

Osobiście polecam, mimo że nią nie grałem zbyt dużo razy. :)

Opublikowano

Według mnie nie, jest masa innych lepszych carrych. Cassio jest manożerna i ma 0 escape i mobilności co według mnie wyklucza ją w mecie assasinów/bursterów.

Opublikowano

Dobra postać, na 2 lvl jest 100% kila, rzucasz q a później klikasz ciągle e + ignite i masz killa, dobra do tf dzięki swojemu ulti, ma dobry harras.

Jesli chodzi o mobilność to jest w tej dziedzinie słaba, lecz jeśli gonisz cassiopeie i ma ona jakiegoś feeda to odradzam bo Cie szybko zabije.

Aż taka manożerna nie jest, po 1 powrocie do bazy kupujesz łezkę i jakoś to leci, a w late to aż tego nie widać że Ci mana schodzi. 

ttpng_wxsaxxe.png

Opublikowano

Cassiopeia jest bardzo dobrą postacią, zmiany na E były w 100% na plus. Reset CD przy castowaniu był ogromnym buffem. Dzięki temu ma ogromny damage zarówno na linii, jak i w TFach. Postać ta jednak wymaga dobrego trafiania z Q i W oraz dobrego pozycjonowania ze względu na jej malutki zasięg E. Ma AoE stuna, slowa na R oraz W, bonus do prędkości ruchu z Q oraz trucizna. Osobiście polecam postać, łatwo wycarry'ować gierki nawet bez skryptów.

Opublikowano

Mały zasięg na E? LoL, włącz sobie L# E ma zasięg 700 a przy skrypcie nawet więcej,

Większość magów ma mniejszy range.

Z maną nie ma problemu bo przy każdym E odnawia sobie 3% many.

Ma super escpae dzięki slow na W i movement speed na Q. Ale nie warto uciekać, każdego zabijesz spamując E. Trzeba mieć tylko runki na spellvamp w ciągu 1 sekundy sobie odnowisz 300hp.

Opublikowano

Na PBE są już nerfiki na Cassio :) Ma potencjał na topa i mida, na drugim levelu już może zgarnąć first blooda (trafisz q i zaspamujesz gościa e). Jej plusy i minusy są opisane wyżej.

Opublikowano

Cassio będzie znerfowana. Jest wiele lepszych postaci, mi osobiście strasznie nudno się nią gra + jeśli chcesz być wyzywany od cheaterów jak tylko dobrze Ci będzie szło to jest to postać dla Ciebie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...