Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS

WhatsUp?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zapytać czy ktoś miał już taki problem i wie jak sobie z tym poradzić albo o co w tym chodzi.

Mój laptop na którym gram ma nie cały rok:

Intel Core i3-2370M 2,4GHz

NVIDIA GeForce GT 630M 

4GB RAM

Przejdę do problemu, otóż po formacie którego zrobiłem tydzień temu spadają mi fps w lolu do 10-15 na 2,3 minuty co jest bardzo irytujące i nie da się przez to grać. Grafikę w lolu ustawiłem na LOW, wyłączyłem cienie, synchronizacje i ogólnie zrobiłem rzeczy które są polecane do zmniejszenia fps`ów. Kiedy otwieram menadżera urządzeń i otwieram karty graficzne pokazuję tą którą opisałem wyżej i jest napisane, że są zainstalowane dla niej najnowsze sterowniki. Dodam jeszcze, że mam 3 partycje C,D,E. Sformatowałem 2 C na której był zainstalowany Windows i D, zostawiłem E na której mam zainstalowanego lola, żeby później nie tracić czasu na ściąganie, nie wiem czy to ma jakiś wpływ na tą sytuację ale wolałem o tym napisać. Proszę o jakąś pomoc. 

Opublikowano

może jakiś syf Ci do kompa wleciał, mialem podobnie, z dobrym kompem po 15 fps miałem, wszedłem w menadżera zadać w zakładkę procesy i prosze, jakis syf wleciał i zjadał mi zurzycie procesora, miałem po 100%, powyłączałem jakieś gówna i gitara :> spróbuj też kompa przeczyścić:>

ttpng_wxsaxxe.png

Opublikowano

Mam rozumieć, że Twoim problemem jest mała liczba FPS'ów tak, jak wynika z tematu?

Jeśli się nie mylę, to dobrze, że napisałeś bo postaram się pomóc tak, aby skoczyło Ci jakieś 50 FPS'ów. ;)

UWAGA! Napiszę tutaj wszystkie moje sposoby, więc jakiś się powtarza to proszę mnie nie obrażać. :)

1. Usuń wszystkie kopie zapasowe [Windows + R --> %temp% --> usuń wszystkie foldery/pliki jakie się tam znajdują] //Nie wszystko będzie się chciało usunąć!

2. Zainstaluj program MSI Afterburner [http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm --> klikasz pierwszy prostokąt "Download MSI Afterburner Official" --> po pobraniu włączasz go i ustawiasz 3 oraz 4 suwak w lewą strone jak najbardziej --> klikasz "Apply] //Trzeba to robić z każdym uruchomieniem laptopa i po kliknięciu "Apply" nie klikaj X tylko _ (nie wychodź, tylko zminimalizuj).

3. Usuń zbędne programy [Chyba nie muszę nic tłumaczyć ;)]

4. Zmień ustawienia w grze na najniższe, usuń synchronizację pionową / cienie / animacje / dźwięki.

Jeśli nic nie pomogło, napisz do mnie na PW / oznacz mój nick w poście, a spróbujemy jeszcze kilkuuuu rzeczy. :)

Opublikowano

Witam ponownie nic z wyżej wymienionych porad nie zadziałało. A mój problem to spadki fps w grze. Kiedy jestem w rozgrywce przez pierwsze 10min jest wszytsko w porządku fps wahają sie miedzy 80 a 120 i nagle spadają na kilka minut do 10-15. Jakieś inne pomysły co może to powodować? 

Opublikowano

Witam ponownie nic z wyżej wymienionych porad nie zadziałało. A mój problem to spadki fps w grze. Kiedy jestem w rozgrywce przez pierwsze 10min jest wszytsko w porządku fps wahają sie miedzy 80 a 120 i nagle spadają na kilka minut do 10-15. Jakieś inne pomysły co może to powodować? 

wirusy. albo procek, karta graficzna sie przegrzewają

ps. nie znam sie na kompach :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...