Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mod, spolszczenie.

Freaky™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem w posiadaniu TES V Legendary Edition. Znalazłem spolszczenie (coś ponad 13 mb) tylko napisów, lecz co drugi quest nie jest spolszczony, itemy w zasadzie też nie. Dialogi raz są po polsku, raz po angielsku... Jedynym rozwiązaniem jest pobranie spolszczenia z dubbingiem? A i nie mam możliwości wyboru wersji pełnej oraz kinowej bo odpalam przez SKSE który potrzebny jest mi do niektórych modów.

Jeszcze chciałem zapytać czy znacie moda który zmienia mechanikę ruchu postaci, NPC, ogólnie wszystkich człowiekopodobnych obiektów? Denerwuje mnie jak idę za kobitką a ona wietrzy pachy... Chciałbym aby laski chodziły bardziej kobieco i ręce trzymały przy sobie a nie woziły się jak taczka z gnojem... Jak znacie to jakiś modzik na ładniejsze zbroje dla kobiet i ciała też by się przydał, byle by się nie bugowało z Immersive Armors.      

Z góry dzięki za pomoc :)

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

UNP, CBBE - jak chcesz bardziej "kobiece" kształty. Wpisz tylko CBBE for Immersive Armors. Jak spolszczenie miało 13 mb to się nie dziw ;F. Pobierz Spolszczenie od proper - zandzjiesz googlojąc "skyrim spolszczenie tapek fix".  

Opublikowano

Jak nic nie spolszczone to a) słabe spolszczenie b ) mody. Sam mam połowę spolszczoną drugą połowę nie bo mam 200 modów. 

Co do kobiet - na animacje polecam to (najbardziej normalne) http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/11447/?. Jest tego masa, ale reszta to tylko kręcenie tyłkiem, a to wg. mnie jest lore-unfriendly.

Co do ciała - CBBE ssie. Niezbyt naturalne kształty, i modów na to mało. A jak są to tylko lore-unfriendly. Nie mówię że nie ma żadnych, ale wg, mnie jest nieopłacalne.

Polecam UNP. Jest na to wszystko, współpracuje ze zbrojami dla modów UNPB, UNPB BBP, Sevenbase, i innymi modami z rodziny UNP (UNPC itd). Sam korzystam z UNP i działa z immersive armors. Jeszcze wgraj SG Female Textures Renewal i jakieś tekstury dla włosów i wszystko będzie dobrze. Oczywiście nie licz na to że nagle z npctów zrobią się top modelki. Na takie coś lepiej wgrać Bijin Warmaidens/BTRH Waifu/Skyrim Beautiful Followers (mam wgrane wszystkie 3 jak na razie działa). Współpracuje z UNP oczywiście. 

Opublikowano

No ja mam coś koło 20 modów wgranych na razie. A jak zmoduje gre różnymi dodatkowymi itemami to muszę zaczynać od nowa czy normalnie na stare save'y mi wejdą? Spolszczenie od propera coś mi nabugowało, raz ziomek gada, raz nie, nie wyświetla napisów... Czy jest jakieś spolszczenie tylko i wyłącznie napisów aby dialogi działały normalnie po angielsku a napisy były w pełni po polsku? Nie chodzi mi o itemy a głównie o okna dialogowe i o questy, bo z angielskiego samych piąteczek nie mam i ciężko mi skojarzyć niektóre zadania z fabułą :) W dzień chyba przeinstaluje Skyrima i pobawię się troszkę tymi modami. Mam jakiś tam mod na fryzy ale wydaje mi się że dodaje je tylko do swojego bohatera bo NPC wszystkie NPC i followerzy mają te podstawowe... I mam jeszcze pytanie dlaczego mod "Better females by bella" poprawia tylko kilka twarzy? Co prawda dosyć daje ale tylko na niektórych np. Aela czy jakoś tak, ta co się w wilkołaka zamienia. Prosiłbym jeszcze o pomoc w konfiguracji moda Deadly Dragons. Przydała by mi się jeszcze jakaś poprawa teksturek ale żeby mocno nie obciążała pc. Mam tam jakieś mody ale wydaje mi się że gówno robią a gra mi chodzi dużo wolniej. Jedyny ładny mod to jakiś tam popularny co wodę poprawia a reszta mi się słabo podoba.

Wiem że tego trochę jest, ale chyba po to jest forum  :D Na necie ciężko mi szukać bo nieaktualne info np 2012/2013r. ;c Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie ;)

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Przede wszystkim zapraszam na Steama, tam mogę się z tobą na spokojnie dogadać, bo jak patrzę że ty wgrywasz better females by bella to aż mi się słabo robi. Jest to jeden z najgorszych dostępnych tego typy modów.

Na tekstury polecam vivid landscape. Używałem swego czasu i gra dalej działała na tych 40-60 klatkach. 

Co do spolszczenia to polecam wersję od elamigos. Wgrywasz ręcznie bo instalatora nie ma, potem wywalasz tylko dźwięk żeby nie gadali po polsku (jedyne błędy to że pierwszy smok dalej mówi po polsku). Nie ma tam spolszczenia dla hearthfire ale można łatwo takie znaleźć. Szczególnie bez dubbingu. 

I nie poruszaj tylu wątków na raz, bo tak daleko nie zajdziemy. Nie mam takiej podzielności uwagi. Chyba że pan mikser ogarnie bo ja nie. 

Opublikowano

Dobra od początku.

Właśnie sobie od nowa zainstaluje Skyrima z wszystkimi dodatkami po angielsku.

1) Potrzebuję wgrać spolszczenia, tak aby tylko napisy były po polsku a dubbing się nie zepsuł, tzn ma być nadal po angielsku ( nie zapominajcie że nie odpalam przez launchera, tylko od razu klient więc nie mogę mieć jakiś tam dodatkowych plików po polsku, tylko te co są potrzebne )

2) Lista moich modów:

-Feminine Running and New dash animation

-Immersive Armors v7_1 ( Dużo nie grałem, ale tylko Ulfric, Ralof jakiś tam cesarski i kilka moich zbrojek jest pozamienianych, może potem będzie więcej)

-Northgirl Armor UNP ( nie zauważyłem nic po odpaleniu, tak jakby nie działał )

-Faster Arrows

-Lush Trees and grass ( i tu chyba coś zepsułem bo wcale drzewa nie są piękne, nie sprawdzałem jakie były wcześniej, możliwe że coś źle zainstalowałem )

-W.A.T.E.R - Water And Terrain Enhancement Redus ( To chyba działa bo woda ładnie się prezentuje )

-Lost Art of The Blacksmith 

-ApachiSkyHair ( Fryzy chyba tylko mojej postaci, bo innych tylko zwykłe widzę )

-Pretty Face - (Nie używałem z ewzględu na tą belle całą która jest licha xD )

-Deadly Dragons ( jest wgrany ale w grze się go jeszcze konfiguruje i nie wiem jak go ustawić tak aby było dobrze )

-Projekt Reality - Climates of Tamriel - V3

-Unofficial Skyrim patch

-Unofficial Dragonborn patch

-Unofficial Hearthfire patch

-Unofficial Dawnguard patch

-Unofficial High Resolution patch ( nie używam go bo mi wywala gre od razu po wyświetleniu tego loga skyrim )

-Better Females by Bella ( Tylko kilka twarzy, i tak szału nie ma )

-SkyUI ( tu nawet się nie pytam bo chyba lepszego moda nie ma :D )

-Immersive Weapons ( Nie zauważyłem nic wyjątkowego, może dlatego że mało grałem )

Napiszcie mi co z tego leci do śmieci i jak je skonfigurować aby działały poprawnie. Poprosiłbym jeszcze o wymienione wyżej mody UNP, chciałbym aby te laski lepiej wyglądały, nie od razu gołe dupy, ale żeby nie były deskami i twarze jako takie. Sam gram faciem ale np. followerzy czy NPC kłują w oczy.

Na razie to tyle, trochę się wcześniej zamotałem, sorry :)

PC:

-i3 2100

-HD 6850 Gigabyte

-8gb Corsair 1600

-Monitorek 1600x900 więc rozdziałka nie jest jakaś wymagająca.

-Windows 8.1

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Dobra od początku.

Właśnie sobie od nowa zainstaluje Skyrima z wszystkimi dodatkami po angielsku.

1) Potrzebuję wgrać spolszczenia, tak aby tylko napisy były po polsku a dubbing się nie zepsuł, tzn ma być nadal po angielsku ( nie zapominajcie że nie odpalam przez launchera, tylko od razu klient więc nie mogę mieć jakiś tam dodatkowych plików po polsku, tylko te co są potrzebne )

2) Lista moich modów:

-Feminine Running and New dash animation

-Immersive Armors v7_1 ( Dużo nie grałem, ale tylko Ulfric, Ralof jakiś tam cesarski i kilka moich zbrojek jest pozamienianych, może potem będzie więcej)

-Northgirl Armor UNP ( nie zauważyłem nic po odpaleniu, tak jakby nie działał )

-Faster Arrows

-Lush Trees and grass ( i tu chyba coś zepsułem bo wcale drzewa nie są piękne, nie sprawdzałem jakie były wcześniej, możliwe że coś źle zainstalowałem )

-W.A.T.E.R - Water And Terrain Enhancement Redus ( To chyba działa bo woda ładnie się prezentuje )

-Lost Art of The Blacksmith 

-ApachiSkyHair ( Fryzy chyba tylko mojej postaci, bo innych tylko zwykłe widzę )

-Pretty Face - (Nie używałem z ewzględu na tą belle całą która jest licha xD )

-Deadly Dragons ( jest wgrany ale w grze się go jeszcze konfiguruje i nie wiem jak go ustawić tak aby było dobrze )

-Projekt Reality - Climates of Tamriel - V3

-Unofficial Skyrim patch

-Unofficial Dragonborn patch

-Unofficial Hearthfire patch

-Unofficial Dawnguard patch

-Unofficial High Resolution patch ( nie używam go bo mi wywala gre od razu po wyświetleniu tego loga skyrim )

-Better Females by Bella ( Tylko kilka twarzy, i tak szału nie ma )

-SkyUI ( tu nawet się nie pytam bo chyba lepszego moda nie ma :D )

-Immersive Weapons ( Nie zauważyłem nic wyjątkowego, może dlatego że mało grałem )

Napiszcie mi co z tego leci do śmieci i jak je skonfigurować aby działały poprawnie. Poprosiłbym jeszcze o wymienione wyżej mody UNP, chciałbym aby te laski lepiej wyglądały, nie od razu gołe dupy, ale żeby nie były deskami i twarze jako takie. Sam gram faciem ale np. followerzy czy NPC kłują w oczy.

Na razie to tyle, trochę się wcześniej zamotałem, sorry :)

PC:

-i3 2100

-HD 6850 Gigabyte

-8gb Corsair 1600

-Monitorek 1600x900 więc rozdziałka nie jest jakaś wymagająca.

-Windows 8.1

1) Spolszczenie by elamigos.

2) Z takim kompem szału nie będzie. I proszę cię nie wgrywaj modów na UNP bez UNP, i better females by bella ssie i nie jest dla UNP. Wgraj sg female textures renewal lub fair skin complexion. I oczywiście unp chyba że bardzo chcesz cbbe. Wgraj w sumie jakikolwiek mod chcesz na ciało bo gusty nie podlegają dyskusji.

Opublikowano

1) Spolszczenie by elamigos.

2) Z takim kompem szału nie będzie. I proszę cię nie wgrywaj modów na UNP bez UNP, i better females by bella ssie i nie jest dla UNP. Wgraj sg female textures renewal lub fair skin complexion. I oczywiście unp chyba że bardzo chcesz cbbe. Wgraj w sumie jakikolwiek mod chcesz na ciało bo gusty nie podlegają dyskusji.

Mógłbyś dać linka bo coś nie widzę żeby było też do dodatków, tylko do samego skyrima. A UNP nie wiem skąd pobrać bo na nexusmods znajduje mi tylko mody na UNP a samego UNP nie ma xD

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

@Freaky™ wcale, nie ma UNP...

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/6709/?

Podobno WATER strasznie obciąża komputer, spróbuj Pure Waters i Pure Weather zamiast Climates of Tamriel. Do tego wgraj dynavision, albo jakieś lekkie Enb z dofem i jest bardzo ok. (z tych lekkich polecam to:http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/15425/?)

Nie znajdowało mi dlatego że jest niby dla dorosłych... No nic, czyli teraz te wszystkie mody z dopiskiem UNP będą działać, tak?

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Nie znajdowało mi dlatego że jest niby dla dorosłych... No nic, czyli teraz te wszystkie mody z dopiskiem UNP będą działać, tak?

Tak jak pisałem, mając odpowiedni szkielet unp współpracuje ze zbrojami dla unpb, unpb bbp, sevenbase oraz wszystkie inne odmiany unp. 

Opublikowano

Dobra, poprosiłbym jeszcze o jakiegoś moda na UNP aby pozamieniał zbrojki kobitek. Nie chodzi mi że dla siebie, ale żeby większość miała pozamieniane zbroje a nie te podstawowe. Najlepiej żeby wyglądały w tym sexi ale bez przesady, żadnych gołych dup i cycków xD

A i te animacje ruchu chyba nie działają bo ta pani kapitan z cesarkich dalej się wiezie ;c

Tak samo nie zauważyłem zmiany po wgraniu Bijin Warmaidens

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Bijin Warmaidens zmienia tylko huskarlów, tzn Lydia itd. Kapitan dalej się wiezie bo nie jest wystarczająco kobieca. 

A co do zbroi dla unp to tu jest problem. 

Modele od Crosscrusade są popularne ale ostrzegam - tyłki wszędzie. 

W takim razie spróbuj wgrać a little sexy apparel replacer. Tutaj możesz ustawić sam co i jak. 

Ewentualnie unp minidresses collection. To zmienia tylko ubrania. Jest cały czas w produkcji. 

Edit

Zapomniałem o unp female armors. To zmienia tylko i wyłącznie mesh, nic nie będzie więcej widać, więc nie wiem czy o to ci chodzi. 

Opublikowano

Dobra, jeszcze ostatnie 2 pytania. Mod na akcję w skyrimie, słyszałem że jest jakiś co dodaje przypadkowe istoty w grze które toczą między sobą walki. Jak dla mnie jest trochę za pusto na mapce, nie ma co rozwalać.  Chciałbym się jeszcze zapytać o programy które są niezbędne do poprawnego działania gry. Mam nexusa oczywiście i ostatnio posegregowałem sobie pluginy programem LOOT. Czy to styknie czy coś jeszcze doinstalować?

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Mod - polecam warzones. 

Programy - niektórzy polecają program BOSS. Jak używasz modów na animacje to bez FNIS nie zajedziesz nigdzie. Tak samo program Wrye Bash jest bardzo pomocny gdy coś nie działa. Savetool czyści zapis z niepotrzebnych skryptów. 

Opublikowano

Okey, na razie to tyle ;P 

Oczywiście dostajecie po 5 gwiazdek na profil, a temat zostawiam otwarty bo może będę coś jeszcze potrzebował. Dzięki chłopaki :)

4008f620557c76b9gen.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...