Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gdzie wypromować

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wiecie gdzie można dobre wypromować server ???

Dodałem go na McListę, temat na 4 forach, reklamę na YT pisałem do znajomych a nadal mam max 10 osób z 100

Każdy kto tam gra chwali server że dobry przyjemnie się gra ale wszyscy zgodnie twierdzą że jest nudno grać w 3/6 osób ...

Na zapowiedzi tutaj na forum także były dobre opinie i posty, serer nudny nie jest bo jak napisałem podoba się graczom ale nie ma kto tam grać po prostu za słaba reklama.

Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły jeszcze czy coś to na pw a wszelakie pomysły tutaj poproszę ;)

P.s nie chce reklam na cudzych serverach bo moim zdaniem jest to po frajersku niszczyć komuś pracę

TEMAT

Opublikowano

Reklama to jest jedna z wielu ważnych rzeczy. Przede wszystkim serwer musi się ładnie prezentować jak i posiadać schludną reklamę. Musi być również "popyt" na taki serwer, czyli to czego gracze chcą najbardziej, a nie tego czego jest pełno. Ewentualnie możesz wprowadzić na serwerze system nagród za dodawanie znajomych. Przykładowo: jeżeli dany gracz zaprosi 5 znajomych dostanie jakieś przedmioty lub range. No i pamiętaj o ładnych budowlach, ogarniętym teamie, poprawnej polszczyzny i składni językowej i oczywiście angażowanie w serwer. Swoich czasów ( ok. 3 lata temu ) kiedy grałem w Minecrafta były serwery na prawdę fajne, ale za to administratorzy nie byli zbyt uprzejmi, a szczególnie to nieodpisywanie. Rozumiem to, że jak jest 50 osób na serwerze i każdy zadaje pytanie to ciężko jest to ogarnąć, ale można przecież wprowadzić system wiadomości do kogoś z temau ( coś w stylu e-mail, nawet chyba coś takiego jest ). To wszystko z mojej strony. Niestety nic więcej Ci nie powiem, bo ostatnim moim serwerem, na którym grałem to był FreeBuild+Survival, którym nazwa pewnie była wszystkim graczom znana, więc nie wiem w co teraz grywa się w tym całym Minecrafcie ;).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

tak jakby trochę za późno.

W teamie mam 3 osoby (jest sporo jak na 10 Gracz) każdy z nich ma obowiązek a nawet przymus bycia kulturalnym oraz miłym dla Graczy

Na każde pytania odpowiadamy niemal natychmiastowo jak jest fala pytań.

Każdy Gracz który kogoś zaprosi otrzymuje rangę Vip i jest to bardzo dużo jak za zaproszenie 3/4 Graczy.

Z każdym problemem pomagam graczom nawet jeżeli łamię własny regulamin ;) aby pomóc Graczowi.

Chęć Grania na serverze jest duża ponieważ na 300 zarejestrowanych Graczy tylko 2/3 powiedziało że jest nudna rozgrywka a cała reszta że brak Graczy.

Budowle są w średnim typie nie za brzydkie ale Cuda Minecrafta to to nie są, posiadam 9 różnych ras na serverze czyli Mag Elf itp każda posiada osobny spawn więc są one max 100x100 i nie większe z racji że jest ich aż 10 po 1 dla każdej rasy + 1 dla nowego Gracza

Nowości wprowadzam niemal codziennie od zwykłych zmian w skryptach aż po budowle w Grze więc nudy nie ma bo dziennie można coś nowego odkryć.

Każdy "błąd' jest usuwany w ciągu 2/3 minut od zgłoszenia (są to 'błędy' typu za duży drop czy za łatwe znajdowanie przedmiotów )

Administracja jak wspomniałem ma obowiązek bycia miłym nawet dla Gracza który wszczyna kłótnie, nie traktuję graczy innymi miarami i każdy jest równy.

Nawet Vipy nie mają więcej mojego czasu niż zwykły Gracz prawdą jest że posiadają większe prawa w grze lecz jest to standard.

Wszystkie prośby Graczy są wysłuchiwane i rozważane czy jest potrzeba ich zmian na taką jaką przedstawił gracz (np zapłata za dany czar danej rasy)

Więc server według mnie i tych kilku graczy jest naprawdę bardzo dobry lecz jak to jest w serverach od zawsze młode idealne servery mają garstkę graczy a "frajerskie" nudne i monotonne servery zgarniają resztę robiąc reklamę na innych serverach ;/ i zapewnie nie tylko Ja mam takie zdanie

Więc szukam wszędzie youtuberów / adminów stron www / jakiś adminów różnych serverów o współpracę itp itd ale jak na razie bez powodzenia

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...