Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek gry - czy warto?

Ciuchcia20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, powiedzcie mi, opłaca się w dzisiejszej sytuacji zaczynać od 0 grę w metin2? Nie mam pojęcia, jak to teraz wygląda, nie grałem w to jakieś 3 lata (przebywałem głównie na privach) :) Na grę mógłbym poświęcić około 2h dziennie (w weekendy troszkę więcej czasu), czy jest szansa, może nie na "wybicie się", ale przynajmniej na zrobienie przyzwoitej postaci? :) Z góry dziękuję za odpowiedzi i komentarze.

Opublikowano

W zadnym wypadku nie oplaca sie marnowac czasu na globalnym metku... Pododawane jakies badziewia, jakies wilki ja p******e to juz nie jest metin taki jak kiedys tylko zupelnie inna gra.. Lepiej zostac przy dobrych mediumach/hardach...

Opublikowano

Jeżeli faktycznie masz tylko 2h dziennie to zdecydowanie zrezygnuj z pl'a zbyt mało czasu żeby wykuć dobrą postać, ale na privach możesz powalczyć czemu nie, w publikacjach masz prezentacje, przejrzyj, poczytaj... a pozostanie Ci jedynie dobór odpowiedniego moda do twoich wymagań.

Opublikowano

Na pewno nie zaczynaj gry na PL'u. Lepiej sobie znajdź jakiegoś fajnego privka i tam poświęć swój cenny czas, coś z bynajmniej z tego będziesz miał, większą frajdę niż grać na tym gniocie jakim jest aktualnie global.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Przekonaliście mnie :) W sumie nie wiedziałem, że wilka już dodali. A jakiego priva (medium/hard) byście mi polecili? Najważniejsze, żeby był nowy (nie chcę zaczynać na takich, które stoją już dobre kilka lat), najlepiej by było, gdyby troszkę ludzi na nim grało :) Ravia s2 odpada.

Opublikowano

Przekonaliście mnie :) W sumie nie wiedziałem, że wilka już dodali. A jakiego priva (medium/hard) byście mi polecili? Najważniejsze, żeby był nowy (nie chcę zaczynać na takich, które stoją już dobre kilka lat), najlepiej by było, gdyby troszkę ludzi na nim grało :) Ravia s2 odpada.

MonteraMT2. :)

Jutro startuje, z prezentacji wygląda na to, że team zgrany i ładnie się prezentuje, serwer również. Klientów pobranych około 380.

Myślę, że będzie coś z niego ^^

Opublikowano

Ile osób gra tak w okolicach godziny 17?

Około 600 osób. :-)

MonteraMT2. :)

Jutro startuje, z prezentacji wygląda na to, że team zgrany i ładnie się prezentuje, serwer również. Klientów pobranych około 380.

Myślę, że będzie coś z niego ^^

Twój pierwszy post i już jakiś serwer polecasz? Pachnie mi to jakoś dziwnie... ;)

Dobrym mediumem z nutką harda jest Malestia.pl - około godziny 20:00 jest 1k graczy, przy czym dużo nowych ytuberów z niego nagrywa.

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

Około 600 osób. :-)

Twój pierwszy post i już jakiś serwer polecasz? Pachnie mi to jakoś dziwnie... ;)

Dobrym mediumem z nutką harda jest Malestia.pl - około godziny 20:00 jest 1k graczy, przy czym dużo nowych ytuberów z niego nagrywa.

Dlaczego? Po prostu poleciłem  <_<

To oznacza, że nowicjusz nie może dodawać postów polecających serwer, w których autor prosi o podanie serwerów? Spoko... :)

Opublikowano

2h dziennie na harda to i tak mało, pograj na easy, poćwicz pvp i jak się wkręcisz szukaj harda :) jeśli się upierasz przy hard/medium polecam malestia.pl, sporo osób i nie jest cięzko

Opublikowano

Malestia.pl - a jeżeli chcesz pograć na naprawdę dobrym hardzie, to polecam poczekać na Balmore s2.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Polski serwer globalny upadnie wciągu tego roku.

Ten nowy serwer i wilk to skok na ostatni hajs wszystkich kretynów co potrafią za jeden marny przedmiot dać kilka tysięcy złotych i jeszcze więcej władowac w ItemShop aby tylko miec ' prosiaka '.

Tak btw. słyszeliście ze w 2015 zostanie postawiony kolejny serwer? :> 

Opublikowano

Na globalnym nawet nie zaczynaj, jeżeli poświęcasz swój czas i pieniądze na coś innego, to nie warto nawet zawracać sobie głowy pl'em. Sprawdź sobie metin2.sg, według mnie ostatni serwer, na którym można normalnie pograć.

5v19hx.png

Opublikowano

Nie wiem co to za durne pytania, jak ci się chce grać to zagraj. PL zawsze będzie lepszy, bo przynajmniej jest coś do roboty, na privach to latasz po 500min i nowy serwer i tak w kółko, wg. mnie lepiej pograć dłużej na PL'u niż zmieniać co chwile śmieszne privy. 

Ale na tym forum zawsze będzie płacz na polskiego globala, ludzie się przyzwyczaili do privów i myślą że osiągnał to samo w tym samym czasie na globalu, ja po 15k gry na globalu miałem 3xG i 4 itemy 5B na 54lvl, wiec trzeba tylko chcieć i ogarniać  a nie latać całe życie na dzikusach 

Dota 2 > Lol

Opublikowano

Ja tak samo polecam zacząć gre na PL.

Po długiej historii z privami PL to jednak jedyny serwer, który nie padnie przez jakieś głupie wymysły administratorów/przekręty etc.

Sam ostatnio zacząłem, jak masz trochę chęci to szybko zrobisz sobie postać z buffem, żaden problem.;)

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Co do pla to już sie wypowiadałem w paru tematach i powiem tak że to najgorsze dno jakie tylko istnieje szczerze!!! Sam grałem pakowałem i przyznam sie ze byłem głupi bo oni nic nie robią dla graczy tylko żeby się obchapac kasą !! Byłem nastawiony wrogo do privóv ale jeden serwer na którym gram niedługo przypomniał mi stare dobre czasy metina i nie dawałem mu wczesniej szansy ze utrzyma sie nawet tydzień bo powiedzieli ze dadzą co miesiąc realne nagrody to ich wysmiałem . Co sie okazało ? 2 dni temu rozdali nagrody za topke a ja myslałem ze to sciema nie możliwe mówie gdy zobaczyłem screeny graczy co wygrali to zrobiło mi sie naprawde głupio w c**j !!! Serwer któremu nie dawałem szansy i dałbym sobie ręke uciać że tych nagród nie dadzą rozczarował mnie pozytywnie ! Administracja sie popisała na maxa pokazała klase i z tego co wiem główny założyciel tego serwera dokłada ze swojej kieszeni na utrzymanie tego serwa ! Ja osobiscie zauważyłem że to jest administracja konkretna i powiedziałem sobie pomoge temu serwerowi sie rozwijać jak tylko bede mógł i nie chce za to ani zł ani smów bo takim ludzią  szacunek należy sie z góry! Na serwie sie gra bardzo przyjemnie naprawde i zachęcam do zagrania bo szczerze warto na tym serwerze zabijać czas ! No i zeby nie było że tak słodze jest jeden minus mało graczy ale mysle że to powinno się zmienić ! Zapraszam na  Arutan.pl 

Opublikowano

Jeżeli chcesz na gre max 2-3 godz poświęcić i bez is to szczerze mówiąc na pl'u nie masz czego szukać ;) taka przykra prawda

Jeżeli juz to polecam privki tam fajnie gra idzie i bez ładowania w is.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...