Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Reaktywacja serwera old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Dawno juz myslałem nad reaktywacją pewnego serwera 2 lata temu istniał, miałby on z 30 slotów maksymalnie i bylby ogolnie postawiony na 1.8 gdy juz wszystko sie dobrze ułoży i 1.8 stanie sie popularne i stabilne na tyle aby moglo działać. Na 1.7 juz nie będe otwieral ponieważ to jak dla mnie strata mojego czasu.

Serwer, był serwerem survival. Mial dzialki które sie zakładalo samemu w dowolnym miejscu na mapie, nic poza tym. Wzbogaciłbym go jedynie o kilka przydatnych pluginów jakies nowe budynki ale generalnie serwer sprawialby wrażenie osady. Serw nie będzie robiony dla kasy a wypełnieniu mojej obietnicy że kiedys taki serwer utworze. Robilem w grudniu beta testy tego serwera jeszcze na 1.7 nie reklamowalem sie na mpc bo i tak nikogo by to nie obchodzilo kilku ludzi miało ip i sobie testowało.

Ogólne założenia serwera sa takie:

-mapa zostanie wygenerowana na wersji 1.2.5 - jak dla mnie najpiekniejszy generator.(miejsce w ktorym bedzie spawn reszta zostanie wygenerowana na obecnej 1.8 wersji aby gracze mogli zdobywac nowe surowce xD)

-konta vip będa na zawsze za jakąs symboliczna opłate, będa pewnie dawały jakies permy do wchodzenia do vip shopu czy viproomu oczywiscie kit co 3 dni itp.

-Budowle by były autorskie nie amatorskie, na serwerze bylby jeden admin a reszta to pomocnicy/

-Rangi bylyby inne niz zwyczajnie i panowałby klimat sredniowieczny.

-Wymiary dzialki gracza 30x30. Vipa 50x50-x4  Klanu: 80x80 x1

-Klany moze zakladac tylko Vip jednakze gracze moga byc przyjmowani.

-Strona przejrzysta i jasna bez jakichs galerii itp tylko ogłoszenia, shoutbox i sklep. Forum nie będzie bo i tak nikt z niego nie skorzysta, na stronie byłby podany email na który by mozna mi pisać o co chodzi.

I co myslicie? gra warta swieczki? wskrzeszac serwer? budżetu na utrzymanie mam około na pół roku wiec jakby nawet sie nie spodobał to moge ciągnąc go sam.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@adamdino123

nie dziwie sie, tymi hologramami jest strasznie nasrane ;/ poza tym spawn jest strasznie mały, nie jest otoczony naturalnym wzniesieniem aby odseparowac go od reszty na dole dzialek. Te 2 wieze na spawnie mi sie podobaja sam budowales? czy któs ci pomagal a moze jakas budowla z mcplanet to jest?

btw panie admin po godzinach sie chodzi i wpisuje //regen a brzydkie dzialki usuwa. Jesli ktos nie wybuduje domu po 2dniach trzeba usunac.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...