Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poważny problem z kartą graficzną lub zasilaczem.

ZiomXX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W dniu dzisiejszym przyszła do mnie używana w pełni sprawna karta graficzna MSI Gtx 580 twin frozr II . Rozpakowałem , podłączyłem pod wejście zamiast geforce 9600gt . W pudełku były dwie przejściówki :

Molex 2x 3pin na (dziwne 6 pin ) Dziwne dlatego że tych metalowych drucików jest tylko 5 :O

i jeszcze jedną ; 6 pin na 8 pin  . Zasilacz mam OCZ 500SXS i ma tylko 1 wyjście PCI-E i to 6 pin . Płyta główna to Asus p5kpl-am . I tak podlączyłem wszystko (karta ma dwa wyjścia : jedno 6 pinowe drugie 8 pinowe ) Podłączyłem wszystko niby przez molex i nawet się komputer nie che włączyć . Odłączyłem molex i komputer wystartował bez wyświetlenia monitora i bez ruchu ze strony karty . Nawet wiatraki na karcie się nie kręciły . Gdy podpiąłem tylko z przejściówką 6 pin na 8 i podpiąłem PCI-E do tego to wiatraki chodzą ale już w tym wypadku podłączyłem kabel (Mam stare analogowe wejście VGA D-sub) do zintegrowanej karty i monitor działa i zwracam się do Was o pomoc . Będę bardzo wdzięczny . Pozdrawiam.

Opublikowano

No ale powinno chociaż ruszyć a tu nic :(

Jeśli stracę kasę na te przejściówki a będzie to wina zasilacza to wtedy będzie brak funduszy na zasilacz . 

Opublikowano

Mam w karcie 2 wejścia - jedno 6pin , drugie 8 pin. Podłączyłem następująco - Pierwsze 8 pin do pci-e z zasilacza a dalej 2x molex do 6 pin i do karty . 

Tylko w tych przejsciówkach brakuje po 1 pinie i nie rozumiem czego tak jest .

Opublikowano

jak chcesz zeby ci ruszylo skoro nie podlaczyles odpowiednio? 

podlaczyles 2x8 czy 6+8? 

Podłączyłem tak jak powinienem i nawet się komputera nie dało włączyć a chyba nawet bez dobrego podłączenia powinien odpalić . 

Opublikowano

jedyne co ja tu widze to ze zasilacz ma 2 linie 12v i moze jedna z nich nie ogarniac gtxa (zadna nie ma 250w jakie ma 580 tdp)

jedyne co tu widze to zasilacz, sprzedaj co masz, kup jakiegos chiefteca 600w z normalnymi zlaczami

­

Opublikowano

Jeszcze bym sprawdzil na innej plycie glownej, chodz watpie by byla to jej wina

bierz chiefteca gps 600 a8, jedna mocna linia, niczego wiecej chciec nie mozna, na allegro widzialem uzywke za 120zl

sprzedaj swojego za 100 lub bcm

­

Opublikowano

To nie może być wina płyty ponieważ wszystko przed montażem tej oto karty było super. Nic tańszego nie da się znaleźć ? A pytanie czy ten zasilacz zasili mi wszystko tak jak przy obecnym? Dysk podpięty jakąś  stara taśmą do zasilacza i płyty :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...