Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z fps..

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. grałem sobie pierwszy raz w Gta 4 (Na swoim komputerze pierwszy raz.) i mam problem..
Gra dobrze działa ale gdy włącze tego Shadow na low (Ten night także na low) i zapiszę to w grze zaczynają się straszne lagi..
Textures - High
Refflection - Very High
Water- Low
Shadow - (Muszę mieć off gdy włącze to mam cholerne lagi może nie aż tak mocne ale odczuwalne.) Bez tego Shadows gra działa 30-50 fps ogólnie bardzo płynnie i nie odczuwam lagów. Wiem że gra ma słabą optymalizacje ale powinny mi działać te Shadows.. Vehlices mam na 42, Destiny na 50 i do trzecie także na 50.
Zajęte 650/896mb

Mój sprzęt:

Karta Graficzna: QLeadTek 260 GTX 896mb 448bit (Fabrycznie podrkęcona i ma wydajność zbliżoną do 280gtx)
Ram 8gb ddr2
Procek: Amd Athlom x2 dual core processor 5000+

Teraz Multiplayer w Battlefeld 3.

Na nie ważne jakich ustawieniach czy to low/medium/high lub ultra mam tyle samo fps Min. 30 max. 50. To jest denerwujące bo czasem gra się lekko zatnie spadnie do 15 fps na dwie sekundy i znowu podskoczy normalnie.. Tak jest co jakiś czas. To naprawdę denerwuje.

Oc Processora nie mogę zrobić ponieważ dostałem jakąś wersje której nie da rady podkręcić (Są jego trzy wersje..)
Tak więc jak polepszyć te fps'y. Sprzętu nie wymieniam bo w Czerwcu nowy komputer za 4,5k więc nie opłaca mi się tego modernizować (Mam nadzieje że odpali jeszcze na tym złomku Gta 5 ;3)

Opublikowano

Z moich doświadczeń wynika, że po włączeniu cieniowania fpsy spadały dość znacznie. Jak dla mnie nic dziwnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...