Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rankedy, a normale

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od zakończenia Sezonu 4 spotykam się z takimi ludźmi na rankedach, że aż szkoda mi jest wbijać jakąkolwiek dywizję. Na normalach mogę spokojnie pograć, bez stresu i spin, a kiedy załączam rankedy to już wszystko przepada i przegrywam wszystkie gry przez jedną/dwie osoby. Nie powinno być na odwrót, że na normalach powinni trollować, a na rankedach bardziej grać? 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

­Szczerze mówiąc to mam totalnie odwrotnie niż Ty...

Zawsze mam trolli na normalach i dlatego ich nie gram (mam tylko 600 wygranych przez 3 lata), nawet jak chcę wypróbować jakąś postać.

Na rankedy śmiało wbijam i gram bez żadnej spiny/flame'u, za to na normalach zawsze, ale to zawsze musi się znaleźć jakieś dziecko, który zepsuje wszystkim grę (i idziwo zawsze jest on w mojej drużynie)...

Opublikowano

Sezon się jeszcze nie zaczął, więc nie mają poczucia winy i grają od niechcenia, bo wiedzą, że i tak nie spadną. 

Opublikowano

Na rankedach każdy myśli o tym żeby wygrać i przez to dochodzi do kłótni między graczami, różnica jest w master tierze i challangerze tam komunikacja jest spokojna.

Opublikowano

graj swoje nie patrz na innych po prostu skup się na swojej grze po za tym do 21 stycznia zostało 6 dni ćwicz 

Ćwiczyć nie muszę, bo mam ogranie na rankedach różnymi postaciami na każdej linii, ale nienawidzę po prostu tego, kiedy dogadamy się w lobby z teamem, a nagle jeden pickuje troll pick'a i cała gra do dupy. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ja ustanowiłem sobie kilka zasad, i trzymam się ich twardo. Np:

- Pick order. (jestem ostatni dostosuje się, jestem 1 a widzę spiny, biorę supporta)

- Ktoś z mojego teamu bierze Teemo/Shaco/Yasuo first pick, a nie ma dobrego team compu, wychodzę z kolejki. (lepiej stracić 3 lp i 5min niż 15 i 40 min)

- Małą ilość cc, 0 tanków flame w lobby, a przeciwnicy duża ilość cc i tanków rozważam również wyjście z kolejki.

- No i najważniejsze dla mnie, podejście psychologiczne jak i doświadczenia. Jeżeli ktoś pisze: i am mid pls, pls i mid. (90% przegrana linia)

a zasugeruje mu się supporta gdyż jest last pickiem i odpisze coś w stylu "nope, i am mid because i dont have support" potwierdza regułę i również wychodzę...

A na końcu sam przytroluję jak mnie ktoś wkuhwi, ustawiam troll spelle i czekam do ostatniej sekundy przed (goongiem) i wychodzę, 80% że ktoś wyjdzie wcześniej xD

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

- Pick order. (jestem ostatni dostosuje się, jestem 1 a widzę spiny, biorę supporta)

- Ktoś z mojego teamu bierze Teemo/Shaco/Yasuo first pick, a nie ma dobrego team compu, wychodzę z kolejki. (lepiej stracić 3 lp i 5min niż 15 i 40 min)

- Małą ilość cc, 0 tanków flame w lobby, a przeciwnicy duża ilość cc i tanków rozważam również wyjście z kolejki.

- No i najważniejsze dla mnie, podejście psychologiczne jak i doświadczenia. Jeżeli ktoś pisze: i am mid pls, pls i mid. (90% przegrana linia)

a zasugeruje mu się supporta gdyż jest last pickiem i odpisze coś w stylu "nope, i am mid because i dont have support" potwierdza regułę i również wychodzę...

A na końcu sam przytroluję jak mnie ktoś wkuhwi, ustawiam troll spelle i czekam do ostatniej sekundy przed (goongiem) i wychodzę, 80% że ktoś wyjdzie wcześniej xD

Kodeks Przywoływacza :D

Najlepiej grać duo z ziomkiem top or bot ew. mid + jungl

Jestem über alles, kurwa jak Trzecia Rzesza

Opublikowano

Kodeks Przywoływacza :D

Najlepiej grać duo z ziomkiem top or bot ew. mid + jungl

Nie grywam duo, bo już nie mam z kim. 

Zastosuję Twoje rady, sam czasem tak robiłem, ale przeszło mi to, bo po prostu wolę pograć, ale bez przesady, jak przed jedną osobę (głównie dziecko w wieku 13/14 lat) przegrać grę, kiedy wygrywasz. Picknąłem Corkiego jako 4, a koleś za mną (na oko 13 lat) GP na supporta, no to lose z góry. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Znajdź sobie duosa na forum i graj ja tez polecam po prostu nagrywac swoje gierki i uczyc sie na bledach

kiedy smurfuje na goldzie/platynie nawet jak dostaja totalnych rakow i debili bez mozgu to da sie ugrac.

wiadomo nie wszystko da sie wygrac ale powinno sie grac zeby byc lepszym a nie zeby wygrywac. tez polecam strasznie uspokajanie sie nie starac sie flejmic

mi strasznie pomoglo jak przestalem to widac poprawe w mojej grze od d2 do d1 70 lp nie reportuja mnie i gra sie taje przyjemniejsza.

Bullet for my Valentine <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...