Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping na serwerze NA

dziewa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, założyłem sobie konto dzisiaj na serwerze NA, lecz gdy wszedłem do gry, ping okazał się wynosić 220 stały... lagi są odczuwalne lekko, ale są... co zrobić, aby zmniejszyć ten ping? (na EU mam 30-50), od czego to zależy? 

Opublikowano

Właśnie, głównie z tego powodu przenoszę się na inny region, bo widać, że kolega co pierwszy udzielił odpowiedzi, to typowy cebulaczek z EUNE :)

Opublikowano

­Jest tam tyle pingu, ponieważ serwer NA (North America) nie jest założony w Europie i ma inne położenie. To jakie masz lagi przez ping zależy tylko od tego, gdzie mieszkasz (Twojej lokacji). Wiadomo, że im mieszkasz bliżej lub w NA, tym masz mniej lagów, ale są jakieś ograniczenia (no bo przecież jakbyś mieszkał 500m od położenia do byś miał 1/1 pingu i ani możliwości jednego więcej). Jest granica do około 10. Jeśli chcesz grać na NA bez

żadnych lagów, to niestety pozostaje Ci tylko przeprowadzka, lecz myślę, że dla gry totalnie, ale TOTALNIE się nie opłaca, bo są dużo ważniejsze rzeczy typu szkoła/praca, przyjaciele itp. :D

Opublikowano

Czlowieku co ty pierd*lisz masz taki ping na NA bo mieszkasz daleko od ich polozenia. Nic ci nie pomoze tego zmniejszyc chyba ze sie tam przeprowadzisz.

As wars come and go, my soldier stays eternal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...