Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Itemy za monety?

revenge94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ogarniam tego, mam mały lvl dopiero 20.. Rzadko gram, a słyszę że niektórzy noszą itemy za monety do max lvlu bo sa dobre.. Tylko za cholercie nie wiem, gdzie je mam kupić i skąd je wziąć ? Jakieś misje, ale ich jest setki... Może macie jakiś poradnik, gdzie są te postacie gdzie kupuje się te itemy i misje za monety?? 

Opublikowano

Są różne rodzaje monetek (opiszę u Elyosów, bo u Asmo nie wiem):

* Żelazne - questy na nie robisz w Verteronie (20lv+ )

* Brązowe - Eltnen (25+)

* Srebrne - Eltnen (pustynia), Heiron (Oaza Arbolu) (35+)

* Złote - Heiron (Jajeparan) (39+)

* Platynowe (Obserwatorium Theobomos) (45+) - nie opłaca się robić tego eq, bo zaraz jest za mitrile.

* Mitrilowe - Inggison (miasto i przy Taloku) (50+)

* Kahruny - cięższa sprawa. Zdobywa się je z questów dziennych i tygodniowych w Tiamarancie/Sarpan, wymieniając łuski z Tahmes, lub kupując te łuski. (56+)

EQ za monetki jest zawsze lepsze od tego od NPC, zwykle lepsze od tego z dropa. Ma więcej opcji zawsze, więc opłaca się je robić. Pamiętaj, że dostając gifty od babki od błogosławieństwa, czasem dostajesz broń, buty i rękawice. Są to właśnie części setu za monetki, więc robiąc je pamiętaj, żeby drugi raz tego nie kupić :)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Ok dzieki, właśnie nie dopisałem ze gram w Elyosach i strzelcem. A strzelec używa 2 rewolwerów?

Tak, korzysta z dwóch pistoletów i od 25 lvl odblokowuje mu się możliwość używania Cannona. Używasz go jako drugiej broni pod swticha, tj. używając kombinacji klawiszy Shift+Z. Dobry gunner stara się wykorzystywać zarówno potencjał pistoletów jak i działa.

Opublikowano

A tez na 25 dostane skille do armaty?

Dostaniesz z tego co pamiętam dwa, jeden chargeowalny (używasz i zaczyna go ładować do 3 stopni, im więcej naładujesz przed strzałem tym silniejsze będzie uderzenie) i jeden zwykły.

Z czasem oczywiście będziesz ich dostawał więcej ale wciąż Cannon będzie bronią "na switcha".

Opublikowano

Armatka dobra sprawa, ten 3 stopniowy skill ma dupnięcie ale lepiej jej używać jako pierwszej na mobkach :p Później dobijać pistoletami :p

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Na 20 lvl od Kapłana Błogosławieństwa mogę wybrać rewolwer na 25 lvl i armate 25lvl.. Którą broń wybrać?? Pomóżcie!

Armatą powinieneś zacząć się interesować dopiero na 65 lvlu, a do tego czasu rewolwery.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Armatą powinieneś zacząć się interesować dopiero na 65 lvlu, a do tego czasu rewolwery.

No ja mam trochę inne zdanie. Armata świetnie nadaje się na niektóre instancje. Myślę, że tak od 45-50 możesz już myśleć o jakiejś armatce, jednak nie musisz jej ulepszać, czy inwestować w manestony do niej (kamienie many).

Opublikowano

Nie grałam gunnerem, ale to nie jest tak, że z armaty jest jakiś fajny skill ze stunem, bindem czy czymś takim? Bo mi się wydaje, że taki skill może się przydać na małym lvl, czyli shift+z np. jak atakują nas dwa moby

Opublikowano

Nie grałam gunnerem, ale to nie jest tak, że z armaty jest jakiś fajny skill ze stunem, bindem czy czymś takim? Bo mi się wydaje, że taki skill może się przydać na małym lvl, czyli shift+z np. jak atakują nas dwa moby

Ma, ale na wyższym lvl. Na niższym są takie z rewolwerów. Ogólnie armata ma to do siebie, że właśnie głównie w niej chodzi o te bindy/stuny. W trakcie pvp, kiedy użyjesz już tych skilli z rewolwerów, przeładujesz je 2x skillem, to możesz szybko zmienić na armatę i użyć jej skilla, przez co przeciwnik zamiast atakować, ciągle jest unieruchomiony. Oczywiście to wymaga wiele czasu, na nauczenie się takiego sposobu pvp. Nie mówiąc już o tym, że guner ma fajny "a la bug" ze skillami, dzięki któremu nie widać animacji. Chociaż możliwe, że już tego nie ma, dawno nie grałam.

Opublikowano

No ja mam trochę inne zdanie. Armata świetnie nadaje się na niektóre instancje. Myślę, że tak od 45-50 możesz już myśleć o jakiejś armatce, jednak nie musisz jej ulepszać, czy inwestować w manestony do niej (kamienie many).

Możliwe, gunner nie jest moim mainem. Jednak gralam nim trochę i armatę miałam od ~40 lvl i nigdy jej nie używałam, może robiłam błąd, ale używając samych rewolwerow nie było tak ciężko expić. Poza tym, mimo wszystko, chyba mając do wyboru z misji rewolwery i armatę, wybrałabym rewolwery, czekając aż jakaś armatka wypadnie mi z mobów or smth like that, szczególnie, że 65 wbija się szybko.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Co do armatki, to wiele osób używa jej już od samego początku. Zauważyłam u mojego brata, który gra gunnerem (bo jest noobek i nie umie niczym innym) i armatkę używa w sumie cały czas, odkąd dostał tego 3 poziomowego skilla, który ma naprawdę duże dupnięcie i opłaca się nim uderzyć mobka na samym początku :) Można łatwo to ogarnąć ustawiając sobie zmianę broni pod jakiś szybki klawisz, np "q" albo kułko na myszce, ewentualnie gdy masz lepszą myszkę z dodatkowymi przyciskami, to gdzieś tam.

I naprawdę, nawet mój brat radzi sobie bijąc armatką + pistolami, czyli każdy noobek to ogarnie :D

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Co do armatki, to wiele osób używa jej już od samego początku. Zauważyłam u mojego brata, który gra gunnerem (bo jest noobek i nie umie niczym innym) i armatkę używa w sumie cały czas, odkąd dostał tego 3 poziomowego skilla, który ma naprawdę duże dupnięcie i opłaca się nim uderzyć mobka na samym początku :) Można łatwo to ogarnąć ustawiając sobie zmianę broni pod jakiś szybki klawisz, np "q" albo kułko na myszce, ewentualnie gdy masz lepszą myszkę z dodatkowymi przyciskami, to gdzieś tam.

I naprawdę, nawet mój brat radzi sobie bijąc armatką + pistolami, czyli każdy noobek to ogarnie :D

Jest to bez sensu. Sprawia tylko, że dłużej się expi, robi misje lub przechodzi instancje. Gunner na 20 chyba lvl dostaje skill umożliwiający szybkie przeładowanie kilku skilli łańcuchowych(Ładowanie magicznego pocisku). Taka podwójna seria trwa tyle samo, co użycie tego skilla z armaty, a zadaje dużo więcej obrażeń+ w zależności od tego, jaki się użyje dokładnie skill absorbuje mane lub pż. Ten skill nie nadaje się do normalnego expa, czy chociazby pvp (no chyba, że walczymy z jakimś ułomem). On się nadaje idealnie na instancje i przede wszystkim bossy. Jednak na wyższym lvl i przy wymaksowaniu takiej armatki i włożeniu do niej manestonów.

Opublikowano

Jest to bez sensu. Sprawia tylko, że dłużej się expi, robi misje lub przechodzi instancje. Gunner na 20 chyba lvl dostaje skill umożliwiający szybkie przeładowanie kilku skilli łańcuchowych(Ładowanie magicznego pocisku). Taka podwójna seria trwa tyle samo, co użycie tego skilla z armaty, a zadaje dużo więcej obrażeń+ w zależności od tego, jaki się użyje dokładnie skill absorbuje mane lub pż. Ten skill nie nadaje się do normalnego expa, czy chociazby pvp (no chyba, że walczymy z jakimś ułomem). On się nadaje idealnie na instancje i przede wszystkim bossy. Jednak na wyższym lvl i przy wymaksowaniu takiej armatki i włożeniu do niej manestonów.

Pragnę przypomnieć, że te przeładowanie skilli także ma cooldown (:

Poza tym, każdy gra jak mu wygodnie. Dla Ciebie używanie armatki nie ma sensu, innym gra się tak lepiej.

k1hvCVp.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...