Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie od FasTeRThaNYoU dotyczące rozdzielczości

xxXVooDoVXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kiedyś grałem w cs 1.6 i miałem monitor 14xx-xxxx 17",był 4:3(ładnych pare lat temu w wieku moze 11 lat rotfl.png ). Teraz mam monitor 16:9 1920x1080 i nie wiem czy mam grać jak 95% prosów  1024x720 i tym podobne rozdzielczości(dużo  mniejsze od fullHD) czy grac jako świeżak(300godzin) fullHD bez późniejszego ''przestawiania sie na fullhd''. Czy rzeczywiście rozdzielczość pomaga w aimie? przestawiałem dzisiaj sobie rozdziałki i niby hedy wpadały częściej na 4:3 rozciągniętym lecz nie wiem czy to zależy ze grałem raz na ticku 64 a raz na 128, od rang przeciwników, mapy, skilla, pory dnia, rozgrzewki czy rzeczywiście od ustawień. Na full HD mam 130+fps nawet w młynie więc nie są mi potrzebne obcinki. Pomóżcie mi wybrać bo już sam nie wiem kompletnie na czym grać :/ :/ . Tylko proszę bez ''na czym ci wygodniej'' bo to nie ma dla mnie większego znaczenia(nie ma kolosalnej różnicy choć wole fullhd bo menu itp ładniej wygląda wink.png ) Troche chaotycznie ale mam nadzieje że coś zrozumiecie tongue.png

Wybaczcie.. nie chodzi mi o nabijanie postów.. Lecz pytanie zadane przez FasTeRThaNYoU Wiąże się z moim praktycznie jest identyczne.. A sam nie wiedziałem jak dobrać je w słowa tak więc piszę je tutaj z prośbą o odpowiedź... 

Opublikowano

Jedyna odpowiedź to na czym ci wygodniej. Ja sam gram w 1024x720 ponieważ, mój sprzęt nie pozwala na wyższe ustawienia. Na tej rozdzielczości szybciej mi się połapać, gdzie kto jest. Jak grałem u kolegi 1980x1080 nie umiałem nikogo zabić. Więc to jest tylko twój wybór :)

Opublikowano

Chyba każdy zawodowiec powie Ci, żebyś grał na rozdzielczości na takiej jakiej jest Ci wygodnie. Nie ma żadnej reguły, jest pełno prosów, którzy grają na różnych rozdzielczościach.

4:3 (skupiasz się na mniejszym polu widzenia, masz radar bliżej oka, większa płynność obrazu, ograniczone pole widzenia),

16:9 (większy fov, większe pole widzenia, można ustawić hud tak, aby wyglądał jak w 4:3, najłatwiej ogarnąć aim'a),

16:10 (byali gra na takiej, nie wiem co daje),

4:3 rozciągnięte do 16:9 (szersze modele postaci, trudniej ogarnąć aim'a, jajowaty radar, rozszerzony celownik, najłatwiej zabić przeciwnika)

A jaką wybierzesz rozdzielczość to już zależy od pc'ta i preferencji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...