Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

R9 290 zasilacz

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ponad 70 dni temu oddałem na reklamację moją kartę r9 290, miała ona problem z obrazem. Dziś dostałem telefon od serwisu że wina tkwi w zasilaczu, mam 530 w (tak jak mi zalecaliście na forum) jednak wg. producenta karta powinna mieć zasilacz minimum 750 w. proszę wytłumaczyć mi jak to w końcu jest. Na stronie z kartą jest podany tylko pobór prądu http://icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-3527.  Czy ta karta naprawdę potrzebuje aż 750 w zasilacza?!

Opublikowano

bullshit, przecietny zestaw z i5 i r9 290 nie wezmie wiecej jak 400w, tt smart 530 starczy idealnie

nie jest to spowodowane zasilaczem, niech naprawiaja

­

Opublikowano

znaczy tak, ja oddałem do sklepu, potwierdzili że jest uszkodzona, oddali do producenta, on powiedział że wszystko jest ok. potem wysłali do serwisu we warszawie, oni twierdzą że zasilacz za słaby i mi kartę odesłali, jutro powinna być. 

Wszystko trwało 73 dni ;_;. Z monitorem wszystko jest ok, bo nowiutki benq kupiony specjalnie pod ta kartę, na innych kartach problemu nie było.

Opublikowano

chwila, sklep potwierdza ci ze jest uszkodzona, natomiast producent stwierdzil iz to wina zasilacza

tu nic nie trzyma sie kupy, dla mnie to tylko wkret by nie naprawiac, zreszta r9 290 ma tdp 275 w, po co 750w zasilacz? sam zestaw bez tej karty zwykly z i5 wezmie moze 100 watow

naprawili ja czy odsylaja ja w takim samym stanie jaką ja wyslales? 

­

Opublikowano

Oni zalecają 750W z myślą że masz zasilacz no-name. Wiele firm tak robi. Ale z 530W nie powinno być problemów. Jesteś pewien że za ten obraz jest odpowiedzialna karta? Może coś z softwarem?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Powiedz "producentowi", że masz odpowiedni zasilacz i jest to wina karty graficznej i niech nie gadają głupot, że to wina Twojego zasilacza, tylko naprawiają kartę.

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Jestem pewien że to wina karty, inne problemów nie mają, a na tej obraz napiernicza we wszystkie strony i często łapie black screeny. mówiłem im że zasilacz mam odpowiedni, ale ani dalej twierdzą że z kartą wszystko ok

Opublikowano

Nie zapominajcie, że to NIE jest grafika od nVidii : )
Różnica poboru mocy między kartami AMD a nVidii wynosi nawet 200W, więc zasilacz może się lepszy przydać  : )
Osobiście mam R9 280, a zasilacz 700W( nie z czarnej listy) i daje radę spokojnie, ale przy np. Far Cry 4 tyle co ta karta "ciągnie" to zasilacz 500w nie utrzyma raczej c:

Opublikowano

Różnica poboru mocy między kartami AMD a nVidii wynosi nawet 200W, więc zasilacz może się lepszy przydać  : )

Osobiście mam R9 280, a zasilacz 700W( nie z czarnej listy) i daje radę spokojnie, ale przy np. Far Cry 4 tyle co ta karta "ciągnie" to zasilacz 500w nie utrzyma raczej c:

bullshit, napewno nie 200, ale 100 owszem

nie przesadzajmy, ten zasilacz ma ok. 450 w jak nie wiecej na 12v, powinien uciagnac przecietny zestaw z i5+r9 290

­

Opublikowano

Wow. Tyle że czytać ze zrozumieniem potrafimy. A tego twojego R9 280 to nawet na dobrym 450W możesz bez obaw trzymać ;) A to że ty masz rzekomo 700W i wnioskujesz że w takim razie 500W nie utrzyma to jesteś w dużym będzie myślowym.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

@MoVinek o przepraszam zwracam honor, myslałem ze ma r9 270 mój błąd, zle przeczytałem ;)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Mam taki pomysł, jak wróci nie naprawiona, to za kilka dni do nich napiszę, że na innym zasilaczy są te same problemy i że karta jest jednak uszkodzona, będą mi musieli oddać pieniążki co wy na to? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...