Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki z DOTA 2

mrBUFU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio trochę przejadł mi sie LOL więc zacząłem grać w Dote.

Początek wydaje się fajny, ale mam kilka pytań.

Kim najlepiej nauczyć się grać,jaką linią jakieś ogólne porady dotyczące owej gry.

Gothic 1-2,Warcraft 3,Heros 3, i wiele więcej... Nie liczy się grafika, lecz grywalność.

Opublikowano

Ja jak zaczynałem to cały czas grałem Tidehunterem :D Składałem na nim radiance , tarrasque i rapiera czasami :D 

I masz porade: Nie graj z ludźmi z kanału Poland . :D 

Opublikowano

Jak narazie grałem Sniperem i Svenem i bardzo fajne postacie.

Sniper ma gigantyczny zasięg a sven AD :D

Gothic 1-2,Warcraft 3,Heros 3, i wiele więcej... Nie liczy się grafika, lecz grywalność.

Opublikowano

nie graj riki, sniperem, drowką, ani innymi gównam bo jak to zawsze Cebulandia z polandu bedzie się smiała a sami lepiej nie grają niż boty na pasywnym, spróboj nauczyć się grać supportami, dlaczego ? 70% polanda nie wie co to znaczy grać supportem, dla nich to tylko (Kup kuriera, wardy)

nie polece ci żadnego hero ponieważ sam musi ci się jakiś wpasować, każdy człowiek jest inny i inaczej gra ;)

Opublikowano

W lolu mainuje supportów więc jak wspomniał kolega chyba granie supportem będzie dobrym pomysłem.

Mam jeszcze pytanie czy gra sprowadza się jak w lolu mid'er top'er jungle'r ADC support na bodzie? Bo zauważyłem że są w docie jakieś koszary czy coś takiego, czy mógł by ktoś wyjaśnić o co z tym chodzi :D

Opublikowano

@mrBUFU gra sie roznie, nie ma ustalonej scislej mety.Mozna isc z junglerem, mozna pojsc dwoch supportow - 1 top 1 bot (chyba najczesciej spotykane), mozna pojsc trio lane czyli 2 supportow + carry na 1 linii.

Nie polecam ci granie supportami na niskim lvlu, bo ludzie nie wiedza co to carry itp, raczej nie bedzie chcialo ci sie grac z ruskim ktory nie wie co robi z toba na linii. Wbij przynajmniej 10 lvl.

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

W sumie czemu masz nie grać supportem? Możesz zagrać liną czy lionem. Polecam też tiniego. Odradzam granie na początku kontrolerem, lone druidem i meepo

61093c6efb.png

Opublikowano

Ja polecam grać Spiritem Breaker :) globalny "dash" i super ulti. Jednak wymaga trochę ogarnięcia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po pierwsze - powinieneś opanować w stopniu podstawowym 2-3 postacie. Jesli będziesz grał ciągle jedną postacią i tak się na nią napalisz, to mogą pojawić się problemy. Jakie? Już śpieszę z wyjaśnieniem. Powiedzmy, że opanowałeś Snipera, opis jego umiejętności znasz na pamięć, a swój ulubiony build recytujesz z ręką na sercu. Grasz swój pierwszy mecz rankingowy. W wyszukiwarce wpisujesz "Sni", już widzisz wąsato-brodatego mężczyznę ze strzelbą. W tym momencie słyszysz "piknięcie". I co? Sniper już zbanowany. Co zrobić? Prawdopodobnie nie zostaje Ci w takiej sytuacji nic innego jak tylko wybór na "chybił-trafił". Gdybyś miał jeszcze dwie postacie wytrenowane, będziesz miał koło ratunkowe.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem to w przystępny sposób.

Poomoglem? Daj plusa, Ciebie to nic nie kosztuje, a ja będę wiedział, że do czegoś się nadaję!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...