Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stworzenie gry typu "Kliknij i czekaj"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Tak jak w temacie chicał bym stworzyć tego typu grę jednak nie jestem pewien co muszę umieć.

gra by była na wzór tego:

naruto-game.pl

albo menelgame

Znam się na:

Tworzeniu stron internetowych (html)

Pisaniu w c++ (Raczej się nie przyda)

edycja gotowych skryptów i grafiki

iii to tyle bo nie ogarniam ani php ani msql(no chyba że tylko edycja bo wtedy domyślam się co do czego).

Może być nawet gotowy silnik jakieś gry nawet lokalna bo to tylko do moich własnych potrzeb (Chcę sobie z kolegą zagrać w coś zrobionego lub edytowanego przeze mnie a najłatwiejsze wydaje się "kliknij i czekaj". ;p ) 

Jeżeli ktoś jest w tym ogarnięty To mogę nawet zapłacić za zrobienie silnika z tej własnie strony naruto-game.pl

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Moim zdaniem, najlepszym językiem do pisania stron jest php. Jest po to stworzony i do tego przystosowany. W samym html nie ma możliwości napisania gry i to jeszcze, aby byli użytkownicy w bazie danych. Naucz się php, albo innego języka PROGRAMOWANIA, bo z html-em nic nie zdziałasz.

Zapraszam na naszą stronę | www.nixtim.esy.es

Opublikowano

W c++ też możesz napisać aplikację opartą o przeglądarkę internetową, jeśli dobrze znasz ten język to bez problemu napiszesz swoją grę :)

Ew. naucz się PHP, JAVASCRIPT oraz CSS i do dzieła :)

wE1yDhT.png

Opublikowano

Moim zdaniem, najlepszym językiem do pisania stron jest php. Jest po to stworzony i do tego przystosowany. W samym html nie ma możliwości napisania gry i to jeszcze, aby byli użytkownicy w bazie danych. Naucz się php, albo innego języka PROGRAMOWANIA, bo z html-em nic nie zdziałasz.

mylisz się kolego. w html'u napiszesz i to całkiem fajną grę. Polecam zapoznać się ze znacznikiem canvas.

sygnatura.png

Opublikowano

mylisz się kolego. w html'u napiszesz i to całkiem fajną grę. Polecam zapoznać się ze znacznikiem canvas.

hahahah xD co ci da canvas bez żadnego javascriptu czy php? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...