Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Muzyka z darmową licencją?

Egzo98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie chciałem się zapytać o stronę z której można pobrać muzykę z tzw. licencją Royalty-Free Music.

Potrzebuje jej ponieważ mam zamiar w najbliższym czasie zacząć nagrywać coś na YouTube ale nie jestem jak pierwszy lepszy bob który wrzuca filmy wyglądające jak gówno.

Mam zamiar nagrywać w sposób przedstawiony w tym filmie: http://www.youtube.com/watch?v=w5zXj6AULVo

Jestem już prawie w pełni przygotowany, spełniam wszystkie wymagania: stałe 60 FPS podczas nagrywania Frapsem itp.

Proszę o napisanie skąd można pobrać taką muzykę i czy dobrze rozumiem że można ją puszczać bez licencji pod filmem ale trzeba umieścić pod nim informacje odnośnie jaki to jest utwór i skąd pobrany.

Nie chodzi mi o jakieś wielkie utwory tylko o notkę która ma dobry bit.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

nie polecam ci wrzucać w 60 fps, jeżeli możesz przeznaczyć czas na np lepszą obróbkę. 60 fpsów to ludzkie oko nawet nie wyłapuje i obraz wydaje nam się odrobinkę płynniejszy, nic poza tym. Dlatego zajmij się tym tylko jeśli wszystko inne masz na błysk :) Przynajmniej wg mnie obróbka filmu i wycinanie nudnych scen są najważniejsze.

Opublikowano

Tam chyba nie chodzi o wrzucanie filmów w 60 FPS tylko o takie nagrywanie ponieważ gdy ja nagrywam i mam ustawione w Frapsie na 60 FPS klatki czasem spadają do 57 i tak samo jest z 30 FPS (czasem lecą do 26-27), a po renderowaniu będziemy mieć idealne 30.

Opublikowano

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

http://www.linorise.com/
polecam np. do intra.

nie polecam ci wrzucać w 60 fps, jeżeli możesz przeznaczyć czas na np lepszą obróbkę. 60 fpsów to ludzkie oko nawet nie wyłapuje i obraz wydaje nam się odrobinkę płynniejszy, nic poza tym. Dlatego zajmij się tym tylko jeśli wszystko inne masz na błysk :) Przynajmniej wg mnie obróbka filmu i wycinanie nudnych scen są najważniejsze.

w bardziej dynamicznych grach roznica miedzy 30 fps a 60 jest widoczna. poza tym to slyszalem ze youtube uniemozliwia oglądanie filmikow w 60fpsach i "zmniejsza" do 30.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...