Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z konfiguracją pluginów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Planuje zrobić mały serwer dla moich ziomków ale chciałbym żeby na nim było wszystko dopracowane do końca. W związku z tym mam kilka pytań i problemów

1) Jak nazywa się plugin/skrypt lub gdzie można ustawić (nie wiem jak to dobrze wytlumaczyc) żeby itemy jak je np rzucam żeby cały czas sie stackowały, bo jak rzucam np.: stak cobbla po jednej sztuce, to lezy po 1 sztuce obok siebie, a widzialem na roznych serwerach ze takie itemy sie stakuja na ziemi do staka ;>

2) Mam problem z permisjami, czytalem juz mnóstwo poradników na ten temat ale cały czas coś nie chodzi i gracz nie ma do jakiegos pluginu permisji chociaz wrzucam wszystko tak jak powinno być, ponadto jeśli wpisuje na czacie /pex to nic mi sie nie wyswietla. Używam pluginu permissionsEX

3) Jaki polecacie plugin/skrypt na gildie (podoba mi sie bardzo skrypt KukuGuilds, ale gdy stworze cuboid to nie mam do niego dostępu :(  Chciałbym aby gracze mieli tag z nazwą gildi nad nickiem, oraz tag na czacie i zeby pobieralo itemki za zakladanie cuba i oczywiscie zeby sam sie cuboid robil (wiecej nie potrzebuje) ale nie chcialbym tez miec pluginu factions bo to porażka

4) Jak wyłączyć denerwujące powiadomienia "Nick joined game" lub "Nick left game"

5) Jaki polecacie plugin/skrypt na ranking

6) Jeszcze chciałbym jakiś skrypcik na antyczita albo jakas pozadna konfiguracja NoCheatPlusa

Będę bardzo wdzięczny jeśli mi pomożecie :>

Opublikowano

z tego co pamiętam to jedynka jest wbudowana w spigota, można spobie skonfigurować inne "zasięgi działania" w spigot.yml

2) może masz jakieś błędy w konsoli na starcie pluginu? skoro komenda nie działa

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...