Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Plugin Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pexie chyba się nie da, ale możesz użyć AZRank i nadawać rangi na czas, tzn /setrank <nick> <ranga> <ilosc> np. /setrank XziomekX VIP 30d

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

Wiem że azrank daje, ale słyszałem też że już azrank nie jest aktualizowany i po upływie tych 30dni, odbiera range, ale permisje zostają. A i w tym pex (podobno) można ustawić range która znika po upływie sekund. 

Opublikowano

/pex group [RANGA] timed add [CZAS W SEKUNDACH]

A następnie dajesz range /pex user [NICK] group add [NAZWA]

Ma to działać na zasadzie, że zawsze damy rangę na określany czas [Chyba ma to tak działać]

Jeżeli masz do kupienia 1 range na więcej czasów [Więcej opcji kupna rangi]. To zrób parę rang z tymi samym uprawnieniami.

Opublikowano

A moze to w dniach domyslnie liczy? Wkoncu jaki jest sens nadawania rang na kilka sekund?

Sprobuj: Zamiast "10" wstaw np. "10m"

Opublikowano

Ale z tego co czytałem na necie to: ustawiając odpowiednią ilość sekund bo w tym liczy pex, można ustawić miesiąc konta premium, a co do samej komendy co wpisałem to na zmianę czasu to jest tak: ,,timed permission added", ale gdy dam np VIP to i tak po 10 sek(tyle wpisałem tam gdzie ma być czas) nie znika. 

Spróbuję jeszcze tak jak mówisz że ustawię np 10m.

Nie wiem dokładnie bo wgrałem paczkę, ale działa to na silniku Spigot 1.7.2 R03. 

Opublikowano

Moja widza sie juz tutaj konczy. Nigdy nie bawilem sie z pexem w takim stopniu. Nie rozumiem tylko, czemu tak ci zalezy na tym pexu - Dlaczego nie azrank? Bo slyszales plotke ze nie zwraca permisji?

Opublikowano

Nie, wpisałem sobie w necie: AzRank bo nie wiedziałem co to dokładnie jest i tak był temat z problemem takim że: Po upływie 30 dni ranga np VIP znikała, ale permisje zostawały i tak było kilka tematów i tam ktoś napisał że autor zaprzestał aktualizować tego AzRank, ale jeśli to tylko plotka a tak naprawdę ten AzRank działa to chętnie go wgram, bo z tego co widzę łatwiej się go obsługuje i komendy są chyba krótsze. 

Opublikowano

Oczywiscie ze jest prostszy w obludze. Ten plugin zostal wlasnie do tego stworzony ;)

Opublikowano

Mam i dziala poprawnie :D W sumie od zawsze go mam... Nigdy takiego problemu nie mialem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...