Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PREMIERA GTA V NA PC I OFICJALNE WYMAGANIA!

Rzary.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Rockstar przełożył datę premiery gry na 24 marca. Zostały podane również oficjalne wymagania gry na PC.

Wymagania minimalne:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2 (na Viście zalecane GPU Nvidii jeżeli)
Procesor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
RAM: 4GB
GPU: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
Karta dźwiękowa: 100% DirectX 10 compatible
Dysk: 65GB
I zalecane:
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
Procesor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
RAM: 8GB
GPU: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
Karta dźwiękowa: 100% DirectX 10 compatible
Dysk: 65GB

Jak widzicie, wymagania są inne, niż te, które błąkały się po internecie parę tygodni temu. Sugerujcie się tymi wymaganiami, bo są już oficjalne. Pozdrawiam

Opublikowano

Ciekawe jak to będzie z Multiplayerem dla piratów. Bo na XBOX'ie 360 RGH poprzez System Link nie idzie pograć ale na LT 3.0 to podobno da radę ale bany lecą na konsolę. 

A na PC będzie jak wyglądał multi? Tak samo czy po prostu stworzą jakiś program pokroju SAMP?

Opublikowano

Ciekawe jak to będzie z Multiplayerem dla piratów. Bo na XBOX'ie 360 RGH poprzez System Link nie idzie pograć ale na LT 3.0 to podobno da radę ale bany lecą na konsolę. 

A na PC będzie jak wyglądał multi? Tak samo czy po prostu stworzą jakiś program pokroju SAMP?

SA:MP jest raczej nieoficjalnym dodatkiem, dlatego nie wymaga oryginalnej wersji gry. Na PC będzie (podobnie jak na konsole) GTA Online, ale pewnie dodadzą przymus logowania się do Social Clubu (gdzie trzeba mieć aktywowaną grę) i to raczej zapobiegnie piractwu. :)

Opublikowano

Głowie się i głowie porównuje do innych i nie mam pojecia ponieważ mój komputer jest jakiś zmutowany.. 
W tym problem żę na takim kompie 
GeForce 9600GT 
Intel core 2 duo 2,4 GHZ
2 GB RAMU 
Mogę zagrać w BF3 na ultra czy lekko w BF4 na bardzo niskich i na niskich w Thief'a po odpowiednim rozgrzaniu.. Czy dam rade także w GTA V ? 

Opublikowano

Podepnę się pod pytanie kolegi ;)

Laptop Acer Aspire v3-571g

intel core i5 3230m  2,6GHz with turbo 3.2Ghz

NVIDIA Geforce Gt 730M with 2GB Dedicated vram

8GB DDR3 Memory RAM

Win 8.1 64bit

Ac4 na średnich mi chodzi, AC 3 na ultra. Czy da rade GTA V?

Opublikowano

Podepnę się pod pytanie kolegi ;)

Laptop Acer Aspire v3-571g

intel core i5 3230m  2,6GHz with turbo 3.2Ghz

NVIDIA Geforce Gt 730M with 2GB Dedicated vram

8GB DDR3 Memory RAM

Win 8.1 64bit

Ac4 na średnich mi chodzi, AC 3 na ultra. Czy da rade GTA V?

Głowie się i głowie porównuje do innych i nie mam pojecia ponieważ mój komputer jest jakiś zmutowany.. 

W tym problem żę na takim kompie 

GeForce 9600GT 

Intel core 2 duo 2,4 GHZ

2 GB RAMU 

Mogę zagrać w BF3 na ultra czy lekko w BF4 na bardzo niskich i na niskich w Thief'a po odpowiednim rozgrzaniu.. Czy dam rade także w GTA V ? 

Piszcie tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/892412-wymagania-gta-savciii-i-iv-i-pytania-czy-dane-gta-mi-pojdzie/#entry6706927

Następne posty tego typu będą usuwane.

Opublikowano

A wiadomo dlaczego przelozyli premiere? ;c

"Zmiana terminu premiery argumentowana jest potrzebą doszlifowania niektórych elementów rozgrywki."

Z jednego forum. Pewnie też dlatego, że może chcą wydać później, ale żeby optymalizacja była dobra, a nie taka jak w gta 4, oraz poprawić jakieś błędy.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Mam do was pytanko. Może ktoś się orientuje. Kupuje GTA 5 na PC w pre-order. Na stronie napisane jest, że otrzymam ją wcześniej, ale o ile wcześniej? Dzięki

Opublikowano

Mam do was pytanko. Może ktoś się orientuje. Kupuje GTA 5 na PC w pre-order. Na stronie napisane jest, że otrzymam ją wcześniej, ale o ile wcześniej? Dzięki

możliwe że dzień wcześniej

Bum Bum Titiriti

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a z jakiej strony kupujesz ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...