Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Galaxy S3 problem z ładowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam Samsunga Galaxy S3, problem, z którym nie potrafię sobie poradzić to małe natężenie prądu ładowania. Optymalne wynosi 1A = 1000mA podczas gdy moje wynosi 100-200mA.

Ładowarki oryginalne wymieniane niejednokrotnie, kable także, bateria nowa, problem nadal istnieje. Bateria trzyma normalnie ale ładuje się 10 razy dłużej. np. po podłączeniu go na noc, rano wita mnie 49% ;/  Strasznie uciążliwa sprawa. Natężenie jest na tyle małe, że nie wystarcza ono na bieżące zapotrzebowanie sprzętu poczas jego użytkowania, nie mówiąc o jego ładowaniu. Jest wstanie naładować się tylko przy wyłączonym WiFi, transmisji, aplikacji w tle, i oczywiście ekranie. Bateria i ładowarka są według mnie wykluczone z kręgu podejrzanych :D Po głowie chodzi mi jedynie gniazdo lub soft. Może ktoś z Was czytających spotkał się z podobnym problemem i jest w stanie mi pomóc? Liczę na Waszą pomoć, i z góry dziękuję za wszelką! 3majcie sie :)

@Edit

na gwarancje nie oddam bo nie mam takiej możliwości więc liczę na konkretnie podpowiedzi :P

Telefon nie jest pierwszej świeżości

Opublikowano

Wina jest w kablu - mam ten sam problem. Pożycz od kogoś kabel od ładowarki (ja aktualnie używam Sony) i sprawdź, mi naprawdę pomogło.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Próbowałeś ładowarką Samsunga i zamiennym kablem?

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jak orginalna ladowarka z orginalnym kablem od s3 nie laduja poprawnie to albo masz uszkodzony uklad ladowania albo bateria jest uszkodzona (nie musi byc objawow zuzycia, w bateri znajduje sie elektronika i ona mogla ulec uszkodzeniu).

Najlepiej jakbys mial zasilacz o regulowanym natezeniu i napieciurazem z pomiarem i wtedy podlaczyl do niego kabel, natezenie ustawil na 1A napiecie na 5V i sprawdzal jakim natezeniem laduje telefon.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...