Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie koszty?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciał bym założyć swój prywatny serwer mt2 i mam kilka pytań.

1. Jakiego polecacie dedyka? Chciał bym aby serwer mógł dźwignąć 400-500 graczy i żeby był stabilny.

2. Koszt plików serwerowych? Chodzi mi o to że ktoś miał by przygotować pliki specjalnie pod mój serwer.

3. Koszty Ts3,Strona,forum

4. Kosz wynajęcia specjalistów (Niestety nie posiadam takiej wiedzy żebym sobie sam poradził w stworzeniu takiego serwera i może znacie jakieś fitmy,osoby które by się tym zajęły.)

Opublikowano

Witam

1. Jakiego polecacie dedyka? Chciał bym aby serwer mógł dźwignąć 400-500 graczy i żeby był stabilny.

2. Koszt plików serwerowych? Chodzi mi o to że ktoś miał by przygotować pliki specjalnie pod mój serwer.

4. Kosz wynajęcia specjalistów (Niestety nie posiadam takiej wiedzy żebym sobie sam poradził w stworzeniu takiego serwera i może znacie jakieś fitmy,osoby które by się tym zajęły.)

1. Dedyk OVH albo Hosteam. W ovh 400+ pierwsza opłata instalacyjna 400 + podatek = 1000, hosteam wychodzi podobnie z ceną ale słabsza maszyna.

2. Tu ciężko powiedzieć oferty są indywidualne. / Hm osobiście radziłbym Ci zacząć zabawę z plikami metina samemu niż wydawać kasę w pseudo techników a potem chu* z tego jest.

3. Strona: grafika + zakodowanie 500+/ Ts3 ok. 50 na licencji non-profit / forum na ipb licencja ok 500-600

Hm chyba, że masz na yt 500.000 subskrypcji to zrób kopiuj-wklej a i tak będziesz miał 1k graczy online.

Opublikowano

Witam

1. Jakiego polecacie dedyka? Chciał bym aby serwer mógł dźwignąć 400-500 graczy i żeby był stabilny.http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/infra/2014-EG-32.xml możesz dokupić raid lepszy.

2. Koszt plików serwerowych? Chodzi mi o to że ktoś miał by przygotować pliki specjalnie pod mój serwer. /zależy kto i ile zmian

3. Koszty Ts3,Strona,forum ​/zależy na ile legalnie i na ile profesjonalnie... minimalne koszta to z 150zł... maksymalne i full legalnie to z 6000zl

4. Kosz wynajęcia specjalistów (Niestety nie posiadam takiej wiedzy żebym sobie sam poradził w stworzeniu takiego serwera i może znacie jakieś fitmy,osoby które by się tym zajęły.) / Ci lepsi są pozajmowani... reszta to banda gimbusów którzy pierdolą na mpc a gówno umieją więc odradzam poszukiwania. Szczególnie na mpc bo tutaj każdy jest najlepszy a na pewno lepszy od drugiego :D

Invoriabanenr.png

Opublikowano

Witam

Opiszę profesjonalny sprzęt + usługi, z których mógłby skorzystać dobry serwer.

1.Dedyk, powiedzmy że byłby to hosteam koszt maszyny około 400zł + 200zł opłaca instalacyjna + port 1gbps 297zł + filtry premium 244zł, vat 23% 261zł = 1396zł

2. Koszt plików serwerowych, myślę że nikt nie stworzy za Ciebie całości od 0, chyba że masz bardzo małe wymagania i wiesz konkretnie co chcesz mieć na takim serwerze,

jednakże raczej jedyna opcja jaka zostaje jest to ktoś, kto będzie tworzył projekt w zamian za % z IS np. 50%/50% jeżeli miałaby to być 1 osoba. (Kolejną opłatą, która tutaj dochodzi jest VPS, mniej więcej 100zł miesięcznie przez cały okres tworzenia projektu.)

3. Koszty TS3 - Jeżeli chcesz wynająć serwer, z jakiegoś hostingu myślę, że koszt 200-300 slotów to byłoby około 200zł-300zł (zależy od hostingu), strona - zielsko 1500zł + vat, forum - licencja IPB około 800zł.

4. Koszt wynajęcia specjalistów - nie wiem o co Ci konkretnie chodzi, ale tak jak pisałem wyżej % z IS, byłbyś po prostu sponsorem porządnego serwera.

Nie chcę postów poniżej typu (wszystko można zrobić dużo taniej) - oczywiście, że można. Opisałem coś większego, niż serwer dla paru graczy.

Opublikowano

Opiszę profesjonalny sprzęt + usługi, z których mógłby skorzystać dobry serwer.

1.Dedyk, powiedzmy że byłby to hosteam koszt maszyny około 400zł + 200zł opłaca instalacyjna + port 1gbps 297zł + filtry premium 244zł, vat 23% 261zł = 1396zł

2. Koszt plików serwerowych, myślę że nikt nie stworzy za Ciebie całości od 0, chyba że masz bardzo małe wymagania i wiesz konkretnie co chcesz mieć na takim serwerze,

jednakże raczej jedyna opcja jaka zostaje jest to ktoś, kto będzie tworzył projekt w zamian za % z IS np. 50%/50% jeżeli miałaby to być 1 osoba. (Kolejną opłatą, która tutaj dochodzi jest VPS, mniej więcej 100zł miesięcznie przez cały okres tworzenia projektu.)

3. Koszty TS3 - Jeżeli chcesz wynająć serwer, z jakiegoś hostingu myślę, że koszt 200-300 slotów to byłoby około 200zł-300zł (zależy od hostingu), strona - zielsko 1500zł + vat, forum - licencja IPB około 800zł.

4. Koszt wynajęcia specjalistów - nie wiem o co Ci konkretnie chodzi, ale tak jak pisałem wyżej % z IS, byłbyś po prostu sponsorem porządnego serwera.

Nie chcę postów poniżej typu (wszystko można zrobić dużo taniej) - oczywiście, że można. Opisałem coś większego, niż serwer dla paru graczy.

No nie dla paru graczy ale dla paru tysięcy graczy do tego zmarnował byś jakieś 3000zł. Miałeś w ogóle dedyka? Wszystkie koszta można zmieścić w 350zł, jak by ktoś się uparł to nawet i w 250zł trzeba tylko umieć używać mózgownicy.

Witam

Dobrze zrozumiałem że chciał byś wszystkim zapłacić tylko raz za prace a później kasować kasę za is? Nie licz na to a jak masz taki plan to lepiej od razu z niego zrezygnuj. W Twoim przypadku gdy nic nie potrafisz w gre wchodzi tylko sponsoring.

791f747188ac8.png

Opublikowano

No nie dla paru graczy ale dla paru tysięcy graczy do tego zmarnował byś jakieś 3000zł. Miałeś w ogóle dedyka? Wszystkie koszta można zmieścić w 350zł, jak by ktoś się uparł to nawet i w 250zł trzeba tylko umieć używać mózgownicy.

Dobrze zrozumiałem że chciał byś wszystkim zapłacić tylko raz za prace a później kasować kasę za is? Nie licz na to a jak masz taki plan to lepiej od razu z niego zrezygnuj. W Twoim przypadku gdy nic nie potrafisz w gre wchodzi tylko sponsoring.

Śmieszny jesteś :) 350zł? Rozjebałeś system konkretnie, widzę że mam do czynienia z osobą, która nigdy w życiu nie stawiała poważnego serwera :)

Opublikowano

Chciał bym aby serwer sam na siebie zarabiał. Zysku nie muszę posiadać.

Opublikowano

Śmieszny jesteś :) 350zł? Rozjebałeś system konkretnie, widzę że mam do czynienia z osobą, która nigdy w życiu nie stawiała poważnego serwera :)

Postawiłem serwer który stał 3 miesiące za 50zł, coś jeszcze? ;)

3. Ts non profit,

Nie pisz lepiej żadnych postów bo się tylko ośmieszasz błaźnie.

Opublikowano

Postawiłem serwer który stał 3 miesiące za 50zł, coś jeszcze? ;)

Nie pisz lepiej żadnych postów bo się tylko ośmieszasz błaźnie.

Opisz mi swój serwer za 50zł, piszesz niedorzeczne posty, minimalny koszt maszyny, która utrzyma tych 500 graczy to jest 400-500zł.

Do tego dochodzą koszty związane ze stroną, grafikami (co wcale nie jest tanie :)) i tak dalej.

Chyba, że postawiłeś serwer na no-ip i podałeś cenę jaką w miesiąc zapłaciłeś za prąd, błazen - Ciebie bym tak określił.

Opublikowano

Opisz mi swój serwer za 50zł, piszesz niedorzeczne posty, minimalny koszt maszyny, która utrzyma tych 500 graczy to jest 400-500zł.

Do tego dochodzą koszty związane ze stroną, grafikami (co wcale nie jest tanie :)) i tak dalej.

Chyba, że postawiłeś serwer na no-ip i podałeś cenę jaką w miesiąc zapłaciłeś za prąd, błazen - Ciebie bym tak określił.

Exo ale kto by Cię traktował poważnie jeżeli wymieniłeś stronę od Zielska za 1500zł na skryptach z epvp, już zlewając fakt, że Zielsko to leszcz i gamoń

który nie potrafi stworzyć porządnego layoutu pod metina. (Nie k***a, layout w stylu StarCrafta to nie layout do tej gry)

0LsM05U.png

Opublikowano

Napisałem, że to nie jest koncepcja dla serwera, który stawiają ludzie, bo nie mają co robić.

Już nie patrząc na zielsko, dobrze oskryptowana strona z  grafiką to koszt 1000zł+.

Znajdź mi kogoś, kto zrobi Ci to taniej, chyba że preferujesz gotowce właśnie z epvp :)

@ale faktycznie przyznaję rację, to forum to nie miejsce na pisanie o takich wydatkach ^^

Opublikowano

Napisałem, że to nie jest koncepcja dla serwera, który stawiają ludzie, bo nie mają co robić.

Już nie patrząc na zielsko, dobrze oskryptowana strona z  grafiką to koszt 1000zł+.

Znajdź mi kogoś, kto zrobi Ci to taniej, chyba że preferujesz gotowce właśnie z epvp :)

@ale faktycznie przyznaję rację, to forum to nie miejsce na pisanie o takich wydatkach ^^

Wystarczy, że napisałeś hasło "Zielsko" i już nie jesteś poważnie traktowany, nie używaj tego hasła to będą Cię ludzie poważniej traktować. :P

0LsM05U.png

Opublikowano

Każdy ma swoje zdanie na dany temat, nie obchodzi mnie to, że Tobie jego usługi nie odpowiadają, korzystałem z nich wiele razy i jestem zadowolony.

Opublikowano

To, że Ty nie wystawiasz nosa poza MPC nie znaczy że każdy to robi, rok temu maszynę która utrzyma 1000 graczy załatwiłem za 10zł.

Gotowych stron jest pełno, grafik również, jeśli się chce to da się radę, ale Wy, profesjonaliści przecież nie potraficie przyciągnąć zawartością w grze a tylko zewnętrzną iluzją.

Opublikowano

@1361622928-U485574.png*JustDoIt Jeżeli chce się być przeciętniakiem i kopiować od innych, droga otwarta, osobiście wolę zapłacić ile trzeba i mieć swoje, unikalne ;)

To, że Ty załatwiłeś, bo ukradłeś, dostałeś od szwagra na imieniny albo wygrałeś w konkursie na największego pacana roku to już nikogo nie interesuje, bo nie każdy może sobie "załatwić", realia są takie, że

koszt dzierżawy dobrej maszyny nie jest tani i nie każdy może sobie na to pozwolić, dlatego też nie każdy jest w stanie wypuścić serwer.

Wejdź w dział media tego pięknego forum i wpisz vesteris zanim zaczniesz pisać pierdoły o iluzji ^^

Opublikowano

@1361622928-U485574.png*JustDoIt Jeżeli chce się być przeciętniakiem i kopiować od innych, droga otwarta, osobiście wolę zapłacić ile trzeba i mieć swoje, unikalne ;)

To, że Ty załatwiłeś, bo ukradłeś, dostałeś od szwagra na imieniny albo wygrałeś w konkursie na największego pacana roku to już nikogo nie interesuje, bo nie każdy może sobie "załatwić", realia są takie, że

koszt dzierżawy dobrej maszyny nie jest tani i nie każdy może sobie na to pozwolić, dlatego też nie każdy jest w stanie wypuścić serwer.

Wejdź w dział media tego pięknego forum i wpisz vesteris zanim zaczniesz pisać pierdoły o iluzji ^^

Ty k***a debilu, niie wiem czy wiesz, ale wasz chujwoy serwer korzysta z moich rozwiązań więc zamknij pysk.

PS. Jak nie wierzysz, to spytaj wydymiona

Opublikowano

Chyba Ci się sufit na łeb spierdolił, wszystko co jest do tej pory na serwerze jest wymyślane przeze mnie, zapytaj endymiona? To ja mówię co jest do roboty, co mamy robić i co będzie wprowadzone.

Spłyń minusie.

Opublikowano

Chyba Ci się sufit na łeb spierdolił, wszystko co jest do tej pory na serwerze jest wymyślane przeze mnie, zapytaj endymiona? To ja mówię co jest do roboty, co mamy robić i co będzie wprowadzone.

Spłyń minusie.

Co nie zmienia faktu, że macie sporo rzeczy od Pavcia, nie wiem co sobie nawymyślałeś ale nie zawyżaj sobie ego kolego.

A dedyka spokojnie postawisz za 200-300zł, kwestia odpowiedniej konfiguracji maszyny.

Opublikowano

Witam

1. OVH

2. Kombinuj metodą prob i bledow, (koszty? Około 200zł na książki i materiały pomocnicze z których będziesz czerpał wiedzę).

3. Koszt serwera VPS dla tetów 50zł msc, strona 500zł, forum IPB za 650zł lub darmowa alternatywa MyBB, phpBB za 0zł, serwer TS3 do groszowe sprawy zawsze sie idzie dogadac z jakąś serwerownią.

4. PW

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...