Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co myślisz o serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zrobić serwer survival dla 10-20osób.

Więcej info.
- 100mb ramu na slot
- WL

- Sam opłacam.

- Możliwy Tekkit

- Możecie na nim nagrywać itp.

- 0 neo-kidów
Każdy będzie na równi,nie mam zamiaru dawać itemów oraz banować za nic.Co myślicie o tym pomyśle?

Opublikowano

Okey parametry fajne ale może napisał byś coś więcej:)

Przecież nie powiem że jestem na tak a ty odpalisz gimbusiarskie mini gry:(

Opublikowano

@franczesan Czytanie nie boli :) "Witam chciałbym zrobić serwer SURVIVAL dla 10-20osób."

Co do serwer spoko, ale trochę mało slotów.  Ale to też zależy jak chcesz to zrobić.

Ogólnie ciekawy pomysł aby zebrać sobie parę osób z forum i zagrać na jednym serwerze jak za dawnych czasów, ale jest jeden problem. To nie jest już takie fajne jak było. I nigdy to nie wróci. Gdybyś zrobił tekkita to było by lepiej bo nie wszyscy grali na tak modach, a to własnie uczenie ich jest najlepsze :).

Opublikowano

Powiem CI tak jak nie dodasz GIldii działek ani innego gówna tylko zrobisz zwykły survival no-mod jak na singlu masz u mnie 100% poparcia i pomoc

Ale ma być to czysty survival bez żadnych ochrony skrzynek czy gildii pusty server z we wg authme essentials same podstawowe pluginy

TEMAT

Opublikowano

Więcej info.
- Serwer tekkit
- Plugin na logowanie i kilka innych przydatnych pluginów.
- WL +15lat (do uzgodnienia)
- Kanał na TS
- Zakaz niszczenia budowli innych i posiadłości,jeżeli wyznaczą sobie takową.
- Mapa będzie zapisywana kilka razy dziennie.

Opublikowano

A podasz jakie to są te 'kilka innych przydatnych pluginów' ?

Bo jeżeli LWC albo GIldie albo inne takie bajery to Ja odrazu odpadam i nawet nie zaglądam bo serverów od SV + ułatwienia mam 20 na liście a prawdziwego sv bez pluginów 1 i do tego badziewny bo z gildiami co nie daje możliwości okradania innych graczy i odbiera radość z znalezienia czyjejś kryjówki...

TEMAT

Opublikowano

Ogólnie teraz trybów Survivalowych jest zdecydowanie za dużo tworzonych, jeżeli chodzi o ten pomysł co przedstawiłeś, to mógłbyś coś jeszcze więcej dopisać. Jakie pomysły masz na ten serwer/Jak będzie odbywała się rozgrywka. ;) Pamiętaj, że najważniejsze jest na serwerze ogarnięta administracja, a szczególnie pomocna i miła dla graczy w różnych sprawach/problemach. 

Pozdrawiam, Lord Asasin. 

Opublikowano

Na serwer nie mam zamiaru wgrywać lwc,działek itp.Jest to serwer tylko dla małego grona ogarniętych osób.Każdy może zbudować swoją wioskę/miasto.Jeżeli wystąpią jakieś problemy służę pomocą.Plugin y na urozmaicenie rozgrywki,dokładnie jeszcze nie wiem jakie.

Opublikowano

Na serwer nie mam zamiaru wgrywać lwc,działek itp.Jest to serwer tylko dla małego grona ogarniętych osób.Każdy może zbudować swoją wioskę/miasto.Jeżeli wystąpią jakieś problemy służę pomocą.Plugin y na urozmaicenie rozgrywki,dokładnie jeszcze nie wiem jakie.

Wiedz, że jeśli będzie 10-20 slotów, to każdy będzie miał wioskę/miasto i tylko on w niej będzie. Tworzenie takich malutkich serwerów się niestety skończyło. Jeśli coś robić, w tych czasach minecrafta, to coś na większą skalę.

Takie moje zdanie.

343731479829004887779.png

Opublikowano

@MPCTaylor Ale ten serwerek ma mieć 10-20 slotów by sobie takie "gimbusy" przyszły do domu i pograły razem na tym serwerze. Tam jest wl i tylko będą mieli tam dostęp osoby, które będą chcieli sobie po prostu pograć zwykły survival bez modów z kolegami.

Opublikowano

Wiesz, siedzę długo w tym dziale i było mnóstwo takich "serwerków". Jasne, pogracie sobie, może będzie trochę zabawy, ale to się Wam znudzi, jeśli to nie będzie aktualizowane. Bez pluginów, modów, udogodnień.

Wierz mi albo nie. Jeśli serwer będzie rozwijany, to w porządku, ale jeśli to jest stały pomysł, bez aktualizacji, to eh...

343731479829004887779.png

Opublikowano

Więc jak przemyślałeś listę pluginów bo jak na zwykły badziewny server SV nawet nie wpiszę tego IP ;)

Szukam od 2 msc dobrego servera  na którym mogę zbudować swój dom i okradać innych (przyosi to sporo radości z znalezienia kryjówki innego gracza + kreatywności z tworzenia własnej)

Więc mogę Ci pomóc w reklamie programowaniu skript budowie czy innych aspektach jeżeli to ma być czysty SV

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...