Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję odpowiedzi na moję pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, grałem około 3 miesiące w grę Unturned która jest całkiem całkiem spoko i podoba mi się system jaki tam panuje, lecz wpadłem na pomysł aby zapewnić ludziom większą rozrywkę na większej mapie oraz więcej rzeczy do wyboru itp...

mianowicie chodzi mi oto jaki program był by dobry do tworzenia podobnych modeli, oraz w czym najlepiej było by napisać taką grę, jakiś silnik czy coś. oraz uaktywnić rozrywkę multiplayer np na globalny serwer Europy wiem że trzeba dużo wiedzy na temat tego, lecz myślę że sobie poradzę bo wierze w siebie.

Proszę o odpowiedzi na moje pytania, nagradzam plusami :)

11576_13_08_08_10_35_35.png

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

Opublikowano

Jakiś silnik?

- cry engine

- unreal engine

- unity 3d

tworzenia podobnych modeli

- 3ds max,

- blender

Opublikowano

Witam serdecznie, grałem około 3 miesiące w grę Unturned która jest całkiem całkiem spoko i podoba mi się system jaki tam panuje, lecz wpadłem na pomysł aby zapewnić ludziom większą rozrywkę na większej mapie oraz więcej rzeczy do wyboru itp...

mianowicie chodzi mi oto jaki program był by dobry do tworzenia podobnych modeli, oraz w czym najlepiej było by napisać taką grę, jakiś silnik czy coś. oraz uaktywnić rozrywkę multiplayer np na globalny serwer Europy wiem że trzeba dużo wiedzy na temat tego, lecz myślę że sobie poradzę bo wierze w siebie.

Proszę o odpowiedzi na moje pytania, nagradzam plusami :)

Multiplayer? Powodzenia, idź uczyć się socketów to może za parę miesięcy napiszesz dobry silnik pod serwer.

Co do silnika to zależy już jakie języki znasz.

Modele? Blender + 3ds.

PS. Od roku czasu patrzysz w ten dział i nadal pytasz się o tak podstawowe rzeczy (ciągle te same), no ale nic mi do tego.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Unturned jest tworzone na Unity3D, modele prawdopodobnie w Blenderze.

A globalny serwer europy - będziesz musiał bulić na setki lub tysiące maszyn na których będziesz stawiał serwer. Powodzenia.

img.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...