Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Język do bota.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę ogarnąc sobie bota do Tibii tylko nie wiem na jaki język się najlepiej przerzucić. W którym wykonanie bota będzie najlepsze? Napisałem już trochę mniejszych programików w VB 2010. Napisałem tam w sumie z 50% bota ktorego chce zrobić ale stanąłem w miejscu i nie mogę ruszyć :/ 

W sumie bot nie miałby być super zaawansowany: (w dużym skrócie i bez wielu funkcji z ktorymi sobie juz poradziłem) gdy gracz napisze na czacie np. "1" to bot losuje liczbe z jakiegoś tam zakresu i wysyla ją na czacie. Najgorsze jest ogarnąć te pakiety z Tibii, żeby bot lookał co gracz pisze :/ chciałem zastosować imagesearch tylko to nie byłoby zbyt precyzyjne i nie idzie ogarnąć tego w VB...

Co polecacie? Będą lajki!

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

jeżeli potrzebny Ci bot/skrypt do tibii to ja bym stawiał na LUA. To co opisałeś jest wykonywalne w tym języku.

Opublikowano

Autoit xDDD.

Sorry, w tym co najwyżej zrobisz zwykłego healera i nic więcej.

Nie masz tam wątków jak i wydajnościowo wygląda to słabo.

Jak już to weź się za c# - pochodzi on również z .Net, tak samo jak visual basic, jednak jest o wiele bardziej rozbudowany i wydajny.

PS. Na real Tibie sam byś musiał ogarnąć sobie dllke do Tibii, nikt Ci jej nie da, inaczej ta sprawa wygląda na ots wersji  < 10.4

8LTfBGw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...