Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 1.8.1 SV+FB Wypali?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Razem z kolegami planujemy stworzyć serwer 100-150 slotowy. Oczywiście powstała sprzeczka jaki tryb gry, więc postanowiliśmy połączyć to w jedną całość.

Spawn ogólny

Tutaj naradzasz się i wybierasz stronę i tam masz teleporty i info.

FB

Tutaj spawn wygląda nowoczesno, nowe budynki, minigry, różne atrakcje. Mob areny, survivalgames a przede wszystkim działki.

Centrum handlowe gdzie gracze będą mogli zakładać własne sklepy oraz wieżowce do kupienia.

SV

Spawn w klimacie średniowiecza, Poza spawnem oczywiście teren PVP i możliwość budowania. sklepy kuźnie itp. Dodatek to plugin na gildie ale jeszcze nie wiemy..

Pytanie jest moje czy to wypali? 

I czy korzystać z pluginy Multiverse-core na kilka światów czy trzymać to wszystko na jednej mapie?

Pozdro.

Promuje serwery na mclista skype ak.4772

Opublikowano

Moim zdaniem jak wszystko ładnie zbudujecie i i dobrze skonfigurujecie to server ma szanse wypalić lecz będzie trzeba poczekać troche żeby server nabił se troche repytacji :D

A co do Multiverse-core to polecam rozidzielić to na różne światy ale jednak też wszystko zależy od tego ile server ma ramu itp. Ale pomysł na server fajny i mam nadzieje że wypali :D

Opublikowano

Możesz spróbować, większość serwerów jest na wersję 1.7.x

Dużo osób oczekuje serwerów na nowszych wersjach.

Pomogłem ? Liczę na Like!

minecraft.jpg
Opublikowano

Dzięki za wypowiedzi macie po +. Serwer będzie mieć dużo ramu. Konfiguracja zajmuje się ja a reszta budowlami. 

Promuje serwery na mclista skype ak.4772

Opublikowano

Szczerze to czy masz $$$ na reklamę od youtubera tak aby na starcie nie było 5/100 5/150 ?

Po 2.
Serwery już takie istnieją. Byś musiał mieć coś co nie ma dany serwer.

Po 3.
Skuteczna obrona przed atakami DDoS i Flood. Nie polecam ovh. Słaby anty ddos :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...