Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki miktofon do 250zl? Musze kupic karte dzwiekowa?

_LillyPL_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcialabym zakupic sobie dosc dobry mikrofon pojemnosciowy. Jaki mi polecicie? Najwiecej ogladalam i czytalam recenzji o BehringerC1U, ReloopsPodcaster oraz Samson C10U. Najbardziej przypadl mi do gustu mikrofon firmy Reloop, natomiast chce tez poczytac wasze opinie na ten temat.

Druga sprawa, to czy bede musiala kupic dodatkowo jakas karte dzwiekowa, czy wystarczy mi zintegrowana w plycie glownej (MSI B85M-E45)?

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Bierz Reelopa. Mam, polecam, jest bardzo dobry.

Karta niema prawie nic do gadania, ponieważ mikrofon ma swoją własną.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngxFlash pytam z ciekawości, a jaka to różnica twoim zdaniem?

Szczególnie porównując te oba mikrofony (które posiadam) na laptopie znacznie lepiej spisuje się reloop wg. mnie mam lepiej brzmiący głos i mam mniej szumów. Natomiast na stacjonarnym lepiej spisuje się behringer.

Opublikowano

Pewnie dlatego, że Reloop jest bardziej czuły i nie wyłączyłeś na nim AGC przez co łapał więcej szumów z głośniejszego komputera stacjonarnego. Natomiast behringer, który standardowo jest mniej czuły wyłapuje tych szumów mniej.

Ps. Każdy mikrofon bd łapał mniej szumów przy laptopie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...