Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer 1.7.2 FB + Survival + Gildie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie pytanie: co sądziecie o takim serwerze FB + survival + Gildie, na początek kupiłbym z 40 slotów i zobaczył co z tego wyjdzie. 

Z FB byłoby: Główny spawn byłby otoczony miastem z działkami które zwykły gracz może sobie kupić dając adminowi określone itemy, a vip i super vip, dostawaliby je w pakiecie, ale zwykły gracz mógłby mieć tylko 1 działkę a vip i super vip max 2(Ta którą kupili jako zwykły gracz i ta którą dostają za kupno vipa).

surowce zdobywało by się na terenie survivalu, były by jescze jakieś minigry typu: parkur za którego przejście dostaje się nagrode np 5 diaxów.

Survival: Rozpoczynał by się za miastem, lub trochę klocków za 2 spawnem który byłby oddalony od spawnu z miasta i można by było tam robić wszytko co na survivalu: zabijanie, robienie domków, rozwalanie domków, kopanie, itd(wszystko to co się na survivalu robi)

A gildie można będzie stworzyć zdobywając określoną ilość przedmiotów.

Chciałbym aby ten serwer był prosty i przyjemny w graniu, ale to jest mój 1 serwer i nie wiem dokładnie jakie pluginy wgrać, akturalnie pluginy jakie mam zamiar wgrać to:

AuthMe 

AzRank 

PermissionEx 

WorldEdit 

WorldGuard 

BestRanking by kukubaczek 

KondziuChat 

AntyRelog by kukubaczek

AutoMessage 

OtherDrops 

FunnyGuilds by dzikoysk 

NoCheatPlus 

HealthBar 

Dragoteleport

Pozdrawiam 

Opublikowano

Pomysł co najwyżej zwyczajny, nic oryginalnego. Jeszcze to Survial+Fb, jestem zdania że albo FB albo Survial ;o. Jeżeli jest to twój pierwszy serwer i nie zależy ci na pieniądzach to możesz spróbować a nóż wypali. Przynajmniej dowiesz się czy warto tworzyć takie serwery.

reklama.png

Opublikowano

Ogólnie kolego teraz nie opłaca się robić trybów Survival+Gildie, ponieważ jest ich zdecydowanie teraz za dużo tworzonych. Myślę, że serwer wypali, jeżeli będziesz miał na niego dobre plany do zrealizowania. ;)

Pozdrawiam, Lord Asasin. 

Opublikowano

Survival + Freebuild łatwiej wybić serwer,

coraz mniej serwerów tego typu.

Możesz spróbować z trybem wymienionym w temacie,

lecz będziesz miał liczną konkurencję.

Pomogłem ? Liczę na Like!

minecraft.jpg
Opublikowano

Nie ma co mieszać surviala z freebuildem. To najgorsze co można zrobić. W ogóle pliki pod taki serwer, to się wszysko będzie gryzło, LWC Na survivalu, to nie gra ze sobą. pozdrawiam 

Oryginalny serwer PvP + Pety + Amulety + Działki + Epicka Autorska Mapa! Klimat Dzikiego Zachodu! 

Oficjalna zapowiedź: 

http://www.mpcforum.pl/topic/1352322-zapowied%C5%BA-waroflife/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...