Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O co chodzi w CastleMod?

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CastleMod

Co to za tryb?

Co się na nim robi ?

Jak on wygląda ?

Jakie są zadania ?

Chcę dosłowny opis tego trybu z każdym

aspektem który tam występuje chce wiedzieć

wszystko od podstaw ;)

Z racji że chcę napisać program do tego trybu

muszę wiedzieć co się tam ma dziać i jak on działa

widziałem film na yt gdzie są 2 drużyny i jedna po prostu atakuje a druga broni ale poza pojedynkami nie widziałem nic co dało by mi jakieś informacje jak ten tryb działa i na czym polega jakie są zasady tego działu i po prostu szczegółowy opis

Najlepsze opisy które podadzą mi nowe info nagradzam

Nie nagradzam podania linku do opisu chyba że będzie szczegółowo opisane od podstaw

TEMAT

Opublikowano

(#1) Tryb gry, zawiera dwie drużyny. Drużyna X i Y. Drużyny są przeciwko sobie i rozwijają się przez ustalony czas x i potem zaczynają bitwę przeciwko sobie.

(#2) Jak mówiłem wy podpunkcie (#1) buduje się własny zamek, albo wyspę i walczy się potem z tym co się zebrało.

(#3) Wygląda to tak jak w podpunktach (#1) i (#2) zebrane przedmioty są przetwarzane na uzbrojenie i inne rzeczy, którymi da się bronić przed drużyną X lub Y.

(#4) Jest tylko jedno zadanie ! Przetrwać walkę z drużyną X lub Y.

(#5) Film przedstawiający serwer, który przedstawia ten typ. Zamek jest już zbudowany i są itemy gotowe to bitwy.

https://www.youtube.com/watch?v=3MCDnqPLJog

Opublikowano

akurat ten film oglądałem ;)

Chodzi mi o to jak to działą od strony kodu a nie rozgrywki, chodzi mi o działanie ale ok czyli są 2 drużyny mamy np 5 minut i rozpoczyna się wojna ???

Mapa ma być już zbudowana i np po zakończeniu bitwy reload mapy ponownie i od nowa ?

TEMAT

Opublikowano

CastleMod są 2 drużyny. Atakująca oraz broniąca. Próbujesz obronić zamek/gildie i zabić jak najwięcej graczy, ale atakujący chcą bodbić zamek i tak w kółko...

Opublikowano

Ogólnie jedno wielkie g*wno, przynajmniej w Polsce gdzie wiele graczy nie ma pojęcia o PvP. Są dwie drużyny, atakująca i broniąca, jeden zamek. Teoretycznie atakujący wygrają jak zabiją wszystkich lub zniszczą flagę, a obrońcy muszą zabić atakujących i bronić flagi. Dostajesz diamentowy set Prot IV, diamentowy miecz Sharp V fire II i z 5 koxów.

W Polsce: Nawalasz się 10 minut aż ci się koxy skończą, bo jesz jednego po drugim albo aż ci zbroja padnie.

Gdziekolwiek indziej: Układasz strategiczny plan z drużyną, np. grupka atakuje pod ziemią, grupka odwraca ich uwagę itd. i celem jest tak naprawdę obrona/zniszczenie flagi, a nie bezsensowne nawalanie się.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Ogólnie jedno wielkie g*wno, przynajmniej w Polsce gdzie wiele graczy nie ma pojęcia o PvP. Są dwie drużyny, atakująca i broniąca, jeden zamek. Teoretycznie atakujący wygrają jak zabiją wszystkich lub zniszczą flagę, a obrońcy muszą zabić atakujących i bronić flagi. Dostajesz diamentowy set Prot IV, diamentowy miecz Sharp V fire II i z 5 koxów.

W Polsce: Nawalasz się 10 minut aż ci się koxy skończą, bo jesz jednego po drugim albo aż ci zbroja padnie.

Gdziekolwiek indziej: Układasz strategiczny plan z drużyną, np. grupka atakuje pod ziemią, grupka odwraca ich uwagę itd. i celem jest tak naprawdę obrona/zniszczenie flagi, a nie bezsensowne nawalanie się.

Zdecydowanie popieram, ale ludziom bardziej chodzi o samom klepe a nie bycim FK :-) (Polska język trudna język).

Opublikowano

Ok czyli gdzieś w 'skarbcu' zakmu albo na dziedzińcu ustawia się flagę np jak bloki diaxu i jak czerwoni ją rozwalą to koniec i wygrana ?

Ok mam już napisane wybór drużyny teraz wiem że trzeba zniszczyć flagę więc dopisze graczom redteamu permisje o zniszczeniu gąbki bo tego bloku nie da się zrobić jak ją rozwalą to koniec meczu i wygrana

TEMAT

Opublikowano

Castle mod - jedna druzyna atakuje zamek (red), druga zas probuje ten zamek obronic (blue).

Itemy wszystkie sa przygotowane na bitwe, to tak jak bys byl na sewerze hardcore + gildie i ty atakujesz czyjs cuboid lub odwrotnie.

Rozgrywka konczy sie gdy wszyscy gracze z jednego teamu beda martwi, lun gdy czas dobiegnie konca. Jezeli czas dobiegl konca to wygrywa druzyna w ktorej jest wiecej osob.

Co do tej flagi to jeszcze ja nie wiedzialem ze trzeba ja zniszczyc, przynajmniej na tym serwerze gdzie ja gralem jej nie bylo.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Aha czyli rzeź do samego końca aż wszyscy nie zginą :p czy ja wiem czy to tak trudno napisać kilka warunków uprościć trochę monety i sklep dodać kilka warunków :P zobacze jak mi pójdzie taka robota z tym :p

Ok ogólnie jest tak 2 teamy 1 atakuje 2 broni obaj mają 5 minut przed walką żeby kupić eq i przygotować się.

Za zabicie Gracza dostaje się np 3 Emeraldy nazwane groszami oraz Diamenty nazwane złotymi

Sklep będzie zawierał ceny np 3.20zł itp za dany przedmiot przedmioty i ich enchanty byłyby opisane na tabliczkach wystarczyłoby komendę podać graczom do danego Eq

Nie byłoby graficznego interfejsu lecz komendy z powodu tego że nie chce mi się męczyć jeszcze custom menu :p

Po 5 minutach Gracze mogą wchodzić i walczyć zamek byłby średniej wielkości z głęboką fosą, blokada stawiania jakich kolwiek klocków dla obrońców po wybuchu TnT na 30sekund aby drużyna red miała szanse wejść do zamku...

Wszystko za pomocą kilku plików w Skrypcie ;)

Monet (emeraldy i diaxy) nie można by było wyrzucać blokada, brak powrotnego warpu do zamku po śmierci ew jakieś obserwatorium nad mapą aby mogli pooglądać bitwe reszty Graczy oba teamy miałyby inne 'pudełko' nad mapą.

Po zakończonej bitwie gracze przenoszą się na drugą mapę a admini uploadują kolejną mapę usuwając tą która została zniszczona tak aby zawsze być 1 mapę do przodu przed Graczami

Umywa sięten pomysł przynajmniej do prawdziwego CM ?

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...