Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jest szansa

MosterAsa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest szansa zmienienia teraz technikum :D

Tzn jestem teraz na fototechniku (nudaaaa...) chciałbym się przenieść na informatyka, 

Czy bd jakieś przeszkody ? Chodziłem do gimbazy z rozszerzoną infą (projekt z uni)

Oraz brałem udział w konkursie informatycznym w tym technikum.

Bd jakieś problemy ? Bd musiał coś dodatkowego zdawać itp ? 

Ew, czy mogę zmienić technikum na zawodówkę ale w tym samym zawodzie (fotograf)

Opublikowano

Nie powinno być żadnych problemów, ale musisz się liczyć z tym, że będziesz do tyłu.

Opublikowano

Będziesz musiał zaliczyć wszystkie przedmioty, których nie miałeś na fotografie, a będą na informatyku.

Prawdopodobnie tylko przedmioty zawodowe.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Zmieniaj lepiej szybko :D Kierunek informatyczny jest bardziej dochodowy i jest dużo wolnych miejsc pracy :)

Opublikowano

Im szybciej, tym lepiej. Szansa zawsze na to jest. Nikt Cię tam silą nie trzyma, tylko musisz sobie zadać ważne pytanie czy się faktycznie opłaca :) Możesz zmienić albo na 99% będziesz musiał coś zdawać, zaliczać. Lepiej się upewnić w szkole tam gdzie chcesz iść. Powinni Ci powiedzieć co i jak. Z tego co słyszałem jakiś czas temu 75% uczniów wybiera złą szkołę, nie pracuje w swoim zawodzie.

Zawodówkę odradzam raczej, no ale jak wolisz. Co prawda byłby jakiś zawód ale na studia nie możesz iść jakby Ci się później tak pomyślało.

Zawsze możesz dokończyć szkołę, iść jeszcze na 1 rok - 2 lata do szkoły ponadgimnazjalnej (wtedy miałbyś średnie wykształcenie, tytuł fototechnika i tytuł informatyka) np. wieczorowo za darmo na informatyka a w tym czasie gdzieś pracować... Życzę powodzenia w szukaniu pracy w swoim zawodzie :3 .. No chyba że będziesz właśnie robił to co lubisz i robił to naprawdę dobrze.

Opublikowano

W sumie to sam nie wiem co jeszcze w życiu bd robić :)

Lubię i to i to :) Do informatyki zniechęciłem się pod koniec gimbazy, a do fotografii w technikum :D

Może żeby nie powtarzać roku zostać na tej fotografii i potem iść najwyżej na studia informatyczne ? (Ucząc/przerabiając program nauczania samemu w domu) 

W sumie fajnie że na fotografii po 3 roku mam papier fotografa i w 4 klasie robię fototechnika :D Ale czy to ma sens ?

Opublikowano

nie ma zadnych problemów aczkolwiek jeśli na informatyce się nie znasz i się nie interesujesz częściami do klomputerów nie masz tam co robić, w technikum masz ogólne pojęcie na temat pc a w głównej mierze ich składanie, diagnostyka i naprawianie. Wiem bo bylem i się przepisałem do LO bo to nie było dla mnie :)

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...