Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie dj

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, po dlugiej przerwie (nauka w szkole, brak ochoty po ciśnięciu na vdj) znowu nabrałem ochoty na konsoletowanie i zacząłem mozolnie kompletować sprzęt. Jestem prawie na finiszu, ostatnio ceny uzywanych cedejotów bardzo spadają, we wrzesniu jak sb lukałem były po 400 za sztukę twraz ludzie opylają za 800 zestawy z mikserami, jest też duzo niezlych ofert na olx. Wobec tego mam kilka pytan:

-czy jak mam odsluch na mikser, i crossfader jest np. w lewo to slysze w sluchawkach i tak z obu kanałów naraz?

-co to "dokręcanie tempa"? Takie macanie joga jak są konie?

-czy cedejoty 100 jakoś pamiętają płyty oraz cue, czy wywala się ono po wyjęciu płyty?

-Ile piosenek w np. 256 kbps upchnę na jednej płycie cd? Bo kiedys wypapalem i ledwie 15 w 128 się zmiescilo...

-i ostanie- cdj czyta .wav? Jak je np. Wypalę "luzem" na płycie pojdzie?

Pozdrawiam :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

-czy jak mam odsluch na mikser, i crossfader jest np. w lewo to slysze w sluchawkach i tak z obu kanałów naraz?

Zależy jak ustawisz sobie odsłuch na słuchawki. Masz tam osobne pokrętło.

-co to "dokręcanie tempa"? Takie macanie joga jak są konie?

Szybkie dogranie bitów po prostu.

-czy cedejoty 100 jakoś pamiętają płyty oraz cue, czy wywala się ono po wyjęciu płyty?

Pamięta 1 cue. Wywala się po wyjęciu płyty.

-Ile piosenek w np. 256 kbps upchnę na jednej płycie cd? Bo kiedys wypapalem i ledwie 15 w 128 się zmiescilo...

80 minut

-i ostanie- cdj czyta .wav? Jak je np. Wypalę "luzem" na płycie pojdzie?

jeśli wypalisz jako ścieżkę dźwiękową, to tak.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...