Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z połączeniem się z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Chciałem sobie zrobić serwer hamachi dla 2 osób na początek postawiłem serwer na plikach od Terenzo ( wszystko było ok serwer bardzo ładnie pracował na moim komputerze, ale, gdy 2 osoba chciała wejść na serwer wyskakiwał błąd połączenia z serwerem( oczywiście tutaj warto dodac osoba była w sieci hamchi , mieliśmy odblokowane dobre porty te, które byłby w poradniku podane ,zmione ip w rootach z normalną końcówką ) . 1 krokiem na jaki wpadliśmy było sprawdzenie pingowania na hamachi okazało się, że ( limit czasu został przekroczony, czyli 1 bład już jakis jest ) po długim szukaniu na Mpc i innych forach udało nam się z tym problemem uporać (pingowanie działa), ale nadal wyskakuje błąd połączenia .2 krok to powyłączanie anty wirusów , zapory systemowej , dodanie wyjątków ( hamachi i metina ), po zrobieniu tej opcji ku mojemu zdziwieniu widzę napis zostaniesz połaczony z serwerem pojawiła sie postać, lecz przy wybieraniu znowu mamy problem, bo wywala nas do okna logowania , po wielu godzinach postanowiłem spróbować szczęścia na innych plikach serwerowych ( Sciągnałem pliczki, by Derin) zainstalowałem serwer wszystko zgodnie z video poradnikiem ktory był pod plikami nie kombinując zupełnie nic z hamachi, zaporami postanowiłem połączyć się z serwerem o dziwo na obu komputerach udało nam się zalogować i być na grze,  nie zmieniając znowu totalnie nic w zaporach plikach klienta ( tylko dodanie postaci na serwer przez navi ) i resecie serwera poprzez reebot coś się znowu spierniczyło i znowu mogę wejść  tylko 1 kontem (tym które jest na kompie na którym stoi serwer),  inne konta, które wcześniej mogły się zalogować teraz nie mogą  . Czy ktoś ma jakiś pomysł czego to może być wina , bo ja się z takimi dziwactwami typu, że raz się połacze zrobie reboot i juz nikt się nie połączy to jeszcze się nie spotkalem. Warto dodać chyba tez, że ponowne postawienie serwera już nic nie dało , próbowaliśmy nawet odblokowywac port 25565 

Opublikowano

Miałem ten sam problem wiesz co trzeba zrobić? Uruchamiając luncher (Głowę sury) nacisnij prawy przycisk myszy i "Uruchom jako administrator" to pomoże . :) 

Opublikowano

Miałem ten sam problem wiesz co trzeba zrobić? Uruchamiając luncher (Głowę sury) nacisnij prawy przycisk myszy i "Uruchom jako administrator" to pomoże . :)

Otwierałem również jako administrator i nic się nie zmieniło  To raczej coś bardziej skomplikowanego bo te prostrze metody to już dawno były sprawdzone 

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...