Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedzmin 2 mag czy szermierz

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chcialbym poruszyc dyskusje na temat stylu budowy postaci w drugiej odslonie wiedzmina.Jako fan calej seri, zarowno ksiazek jak i gier, wiem(z ksiazek), ze geralt byl bardzo dobrym szermierzem,a znakow uzywal bardzo rzadko.W grze, na arenie za pomoca programu cheat engine porownalem postac maga do postaci szermierza.I tu zaczyna sie dyskusja.

Wedlug mnie magiem gra sie nieco lepiej niz szermierzem, glownie ze wzgledu na mozliwosc walki zarowno z magami, potworami i ludzmi, natomiast jako szermierz trudno walczy sie z magami, natomiast potwory i ludzie nie stanowia praktycznie zadnego problemu.Jesli gramy jako mag, mozemy trzymac wrogow na dystans, zarazem unikajac obrazen i zadajac bardzo wysokie obrazenia za pomoca znaku igni, lub uzyc wymaksowanego aarda,ogluszyc wszystkich i wszystko i zabic po kolei.

Istnieje takze mozliwosc stworzenia tzw."mieszanca",czyli troche magi i reszta szermierz, albo na odwrot

Ja osobiscie zawsze, gdy przechodzilem gre szedlem pod szermierza, gdyz budowalem geralta tak,jak przedstawialy to ksiazki Sapkowskiego, i wlasnie tak o tym wiedzminie myslalem;bardzo sprawny fizycznie szermierz rzadko poslugujacy sie magia, mimo, ze gra magiem wydaje mi sie latwiejsza(jednak szermierz z jednej kontry zostawia kazdemu okolo pietnascie % hp

Jak wy przechodziliscie gre?Jakie jest wasze zdanie na temat obu klas postaci?

Opublikowano

Ja osobiscie lubie rozwiazanie szermierza opartego na znaku Quenn. W pierwszym drzewku ladujesz wszystko oprocz odbijania strzal i rzucanie sztyletem (rzucanie na 1). Pozniej w alchemii 2 w pkt dodajacy hp. Potem w magie do ulepszenia Quenn, a resztke w szermierke.

Napisane lekko chaotycznie, pozniej wrzuce screena z buildem.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

Wedlug mnie gra jest malo realistyczna.Chodzi mi tu o obrazenia miecza.Jeden kontratak na poczatku gry zadaje malo obrazen, z czasem troche wiecej.Jednak w realnym zyciu jak i w ksiazkach Sapkowskiego, do pozbawienia wroga zycia wystarczylo jedno, czasami dwa ciecia miecza, w grze z kontrataku zadajemy na poczatku dosc niskie obrazenia.Przeciez niezaleznie od miecza jedno ciecie, nawet opancerzonego przeciwnika skutkowaloby zachwianiem rownowagi wroga, wywolanie u niego bolu, ktory sprawialby, ze ten bylby niezdolne do dalszej obrony, a nawet jesli to geralt powinien wykonywac zamiast pojedynczych atakow kombinacje, ktore pozbawilyby oponenta zycia.

Mam pewne pytanie,jak dam umiejetnosc mlynek to kontratak zadaje takze obrazenia wszystkim dookola?

Opublikowano

Grałam w to tyle razy, że przeszłam i Maga rozwiniętego na maxa, Szermierza a nawet alchemika dla wypróbowania :D Najlepiej mi się grało magiem, ale rozwijają oczywiście niektóre skille u szermierza jak np. "riposta" :D to jest obowiązek !

Kiti ♥

Opublikowano

Magiem gra sie minimalnie lepiej, bo nawet nie dasz przeciwnikom do siebie dojsc, tylko walisz z dystansu igni albo aard, ktory na magu praktycznie zawsze oglusza

Opublikowano

Grałam wszystkimi rozwiniętymi umiejętnościami.
Najłatwiej gra się magiem.
Najlepiej szermierzem.
A alchemika nie polecam w ogóle :P

32722978568683240514.png

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...