Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zabezpieczenie przed atakami na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo , wiem zaraz temat zamkną pewnie. Ostatnio dużo "dzieci" bawi się botami, zostały one udostępnione. Pytanko do Was napisać wam łatwy poradnik dla początkujących jak przeciwdziałać ? A następnie HARD z ustawieniami FireWall , IP tables , cancelowanie dużego ruchu ?

Opublikowano

Przecież te "dzieci" tylko je wpuszczają, a tak na prawdę nie mają o nich pojęcia, to bardzo łatwo zablokować, wystarczy zbanować jeden prot i wszystkie idą.

Opublikowano

Jak chcesz to napisz, ale myślę że każdy głupi potrafi je zablokować.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Jak chcesz to napisz, ale myślę że każdy głupi potrafi je zablokować.

Jasne, każdy głupi to potrafi! Szkoda, że co godzinę wychodzi na MPC nowy temat, że ktoś ma problem z botami, a nawet największe serwery mają problemy przez to gówno. 

Uogólniasz i pieprzysz głupoty. Jak mówisz, że każdy głupi potrafi, to napisz swój poradnik. ;-)

#topic: pisz ten poradnik, a się nie pytaj. Jak się oczywiście znasz na tym, a nie chcesz dawać kolejnych zajebistych porad w stylu "zainstaluj plugin AntiBot z bukkit.org, który Ci zlaguje serwer". ^_^

­

5465845486.png

Opublikowano

Jak ci się che to pisz tylko zauważ ze 90% publikacji serwerów to są gotowe hostingi  dzieci nic nie zrobią a lepsze serwery które stoją na dedykach w ovh mają gdzies takie ataki bo to im nic nie robi

Opublikowano

@pablos11

Jeżeli domyślam się jaki sposób chce on pokazać to jedynie bd wydłużony czas logowania o kilka ms na serwer

Opublikowano

Zabezpieczenia na boty? brak możesz jedynie utrudnić pisanie / Rejestracje ale i na to są obejscia (polecam, moje boty + Prywatna lista socks5)

Proste zabezpieczenie, przy którym twoje boty nic nie zrobią to lobby.

Blokujesz masowe połączenia z proxy i koniec botów.

Sieć serwerów Minecraft IP: nstorm.maxc.pl

Opublikowano

Hmm.. Jeżeli twój serwer jest publiczny i zwykli ludzie mogą na niego wbijać, to nie da się zrobić zabezpieczenia przeciwko botom. Zawsze znajdzie się ktoś sprytniejszy i wymyśli nowy sposób na ich ominięcie. 
Komar1911 to największy idiota na mpcforum, ale chyba pierwszy raz z nim się zgodzę - możesz jedynie utrudnić wejście botom, lecz dopóki serwer jest publiczny i da się na niego wejść z konta premium czy non-premium, dopóty nie pozbędziesz się botów.

Pozdrawiam ;)

Przecież te "dzieci" tylko je wpuszczają, a tak na prawdę nie mają o nich pojęcia, to bardzo łatwo zablokować, wystarczy zbanować jeden prot i wszystkie idą.

Dlatego MPCforum ma taki poziom jaki ma. Rejestracja powinna być dozwolona minimum od 12 roku życia...

Opublikowano

Zabezpieczenia na boty? brak możesz jedynie utrudnić pisanie / Rejestracje ale i na to są obejscia (polecam, moje boty + Prywatna lista socks5)

Tiaa , lista sokcs5 jest na necie ;p aktulizowana codziennie.

Chciałem zrobić 2 poradniki:

a) Dla tych co mają na hostingu i nic bez niego nie zdziałają

* Jakieś propozycje blokowania być może jakiś plugin.

* Coś o typie BungeCord z portalem , tylko na 1 serwerze.

Bo przecież na hostingach to gówno więcej można zrobić

B) I dla prywatnych VPS-ów ;)

Czyli Analizowanie ruchu sieci, podczas zwiększonych połączeń blokowanie 80%.

Konfiguracja FireWall na połączenia odrzucanie pakietów TCP przy ruchu wyższym np niż 100 graczy na 0,5s.

Nie wiem , po prostu chciałbym pomóc zaradzić w pseudo zabawie tymi botami... Jak ktoś ma jakiś fajny pomysł to pw.

Opublikowano

Człowieku jak chcesz coś napisać to napisz a nie czy chcecie no żesz kuwa ogarnij sie hakerze za pinć złoty do ddosow w cmd ...

Opublikowano

@Sortiq dziękuje <33 za tą ,, range '' od cb 

BTW napisałem że jak pisze Czy pomóc wam to powinien odrazu napisać ps to izi do ogarnięcia już nawet jakies friczki wymyśliły 2 plugin na anty bota bez backdora 

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngLord Asasin

Przenosie się do innego działu, bd miał MPC coders team.

Nie chce pomagać takim idiotom jak @Howker

Widać że jesteś dzieckiem i jeszcze nie dorosłeś :)

PS: nie denerwuj sie bo to widać , ja napisałem że jak coś masz zrobic to porządnie a ty tu takie :)

idz na crafsite a nie na mpc siedzisz tam jest twoj poziom i miejsce dla cb

Opublikowano

Bardzo Łatwo Się Pozbyć Jak Ktoś ci Będzie Atakował Serwa Banujesz Jedno ip Bo to wszystko pod jedno i ju :D Poszło A Zabezpieczenia To Jakieś Pluginy :}

bez reklam!

Opublikowano

O co tu taka spina?

Moje zabezpieczenie anty botowe.

+ chat od 400 wykopanych stone.

+ komendy dopiero po 5min grania (poza /l, /kit, /login /register itd..)

+ kick za pierwszym razem.

Jedynie z ddosami trudniej jak masz hosting, wtedy tak naprawde gowno zaradzisz.

A co do poradnika to pisz, przyda sie komus

Opublikowano

@EasYPeAsY Nie Każdy Bot ma inne Ip Ja widziałem Dużo Filmików z Botami i Co nie które Programy Mają Tak Ze Banujesz jedno Ip I Po Sprawie Zależy czy Jakieś Te Ataki Marne Czy Profesjonalne

bez reklam!

Opublikowano

Jak to zablokować? Ja rozwiązałem prosząc kolegę o rozbudowany plugin do rejestracji+lobby+kilka innych zabezpieczeń. Testowałem je wykorzystując różne boty(także autorskie).Wbił tylko jeden.Jak chcesz to może ci podam kontakt do programisty który dla mnie piszę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...