Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jakość dźwięku na komputerze.

MR.ZiomuuSs

Pytanie

Opublikowano

Witam. Niedawno odkryłem coś, co mnie zaniepokoiło. Mianowicie, mam słuchawki Creative Fatal1ty gaming. Gdy podłącze je do telefonu (Sony Xperia E) muzyka ma niesamowitą jakość w porównaniu do komputera. Dokładnie ta sama muzyka, te same słuchawki a na telefonie jakość jest o wiele razy lepsza. Wyraźnie słychać basy, jest znacznie głośniejsza. Co może powodować ten spadek jakości?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wchodzisz w Menadzer urządzeń ( Prawym na "Mój komputer"- Właściwosci - Po lewej stronie u góry klikasz - Menadzer urządzeń - Pokazuje Ci się okno - szukasz nazwy swojej karty dźwiękowej, bez problemu znajdziesz ) Następnie wpisujesz w google nazwe dodając "sterowniki" lub polecam na stronię producenta tego poszukać trochę, bo to najpewniejsze będzie.

Opublikowano

bo to nie są sterowniki do katy dźwiękowej tylko grafiki do HDMI  ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tak, może tak być, ale naprawdę różnica jakości jest gigantyczna, i nawet uwzględniając to jakość na komputerze powinna być wyższa. Zaktualizowałem sterownik (NVIDIA high definition audio) i nic.

Opublikowano

nic mu nie da, Xperia ma dedykowany przetwornik dźwięku podnoszący jakość i brzmienie dźwięku dodatkowo oprogramowanie telefonu i odpowiedni odtwarzacz muzyki  jeszcze lepiej  wzmacnia efekt odtwarzania

na kompie raczej tego nie osiągnie z dedykowaną karta okrojoną z przetwornika dźwięku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...