Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[15] Który lepszy?

sdr123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem lepszy jest drugi squad, ma znakomitą linie pomocy :)

Pierwszy także.

Ciężko wybrać lepszy skład, ponieważ oba mają kilka niedociągnięć. 

­

Opublikowano

Pierwszy także.

Toure z Ramiresem będą znakomicie czyścić tyły a di maria będzie bardzo dobrze napędzał ataki swojej drużyny. W pierwszym składzie brakuje mi wzrostu i wątpię, że xavi z inestą będą skutecznie czyścić tyły. Niby jest modrić ale wystarczy poprowadzić atak drugą stroną boiska. 

Moja wizja w drugim składzie:

Na LO dać Moreno lub SIF Clichy 

Na LS dać Hazarda jak masz wystarczające fundusze

9418214132684151227747.png

Opublikowano

Toure z Ramiresem będą znakomicie czyścić tyły a di maria będzie bardzo dobrze napędzał ataki swojej drużyny. W pierwszym składzie brakuje mi wzrostu i wątpię, że xavi z inestą będą skutecznie czyścić tyły. Niby jest modrić ale wystarczy poprowadzić atak drugą stroną boiska. 

Moja wizja w pierwszym składzie:

Na LO dać Moreno lub SIF Clichy 

Na LS dać Hazarda jak masz wystarczające fundusze

Za to każdy piłkarz w pierwszym składzie ma znakomite podania. Skąd pomysł, aby mieli oni bronić tyły, skoro nie ma tam pomocników defensywnych?

W pierwszym składzie:

Za Pique - Miranda, ew. Varane.

Za Carvajal'a można dać Marcos'a.

­

Opublikowano

Skąd pomysł, aby mieli oni bronić tyły, skoro nie ma tam pomocników defensywnych?

Zawsze fajnie jest mieć chociaż jednego, wysokiego CDM w środku. Jedna wysoka piłka, szybki napastnik, trochę farta i bramka w plecy. Mając pomocnika bardziej nastawionego na defensywę zmniejszamy ryzyko skutecznego kontrataku.

Taktyka w fut to nie tylko ustawienie formacji, trzeba też przeanalizować pozycje i dla zadania każdego zawodnika.

Za to każdy piłkarz w pierwszym składzie ma znakomite podania. 

Tylko co w sytuacji kiedy będzie trzeba bronić wynik? Iniesta z Xavim z łatwością zostaną objechani.

9418214132684151227747.png

Opublikowano

Hmm a więc wstawić tych zawodników których wy podaliście to który bd lepszy?

Według mnie oba składy mają bardzo mocną obronę (zamienię tego Pique i Carvajala bo widzę, że to dobry pomysł), oba mają dobrą linię obrony (BPL bardziej nastawiony na ofensywę), chociaż grałem Di Marią w FIfie 14 i strasznie mi się nim grało (nie wiem jak to w 15 jest). Atak wydaje mi się lepszy w lidze BBVA: Bardzo szybkie skrzydła, a na lewej stronie Neymar, którym pewnie nie raz ominę skutecznie obronę rywala. No i statystyki składu BBVA prezentują się lepiej.

Opublikowano

Myślę, że ten drugi będzie lepszy. Niesamowity atak, do tego bardzo dobry środek no i silna obrona. W pierwszym cały środek jest łatwy do przepchnięcia. 

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...