Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Minecraft na Modach.. Słaby komp?

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam problem z tą grą.. Wgrałem kilka modów do Minecraft 1.7.10 (Wczytuje ich 69 normalnie jest mniej ale wiadomo niektóre mode pobierają silniki czy coś które są im potrzebne do działania.)

Minecraft się zacina jak cholera.. Mam OptiFine HD wgrany i wszystko na nim na najniższe ustawione.. Niższych ustawień już się nie da.. Mody myślę że też nie są zbytnio wymagające..

Niżej będzie screen który wszystko pokazuje.. Grę normalnie mam Oryginalną ale muszę grac na launcherze Non-premium aby mi te mody działały ponieważ oryginalny mi ich nie odpala..

Do Minecraft jest przypisane 2GB ram z czego Gra bierze mi max. 1 gb. Nie rozumiem logiki tego. Komputer aż tak zbytnio złomiasty nie jest skoro odpalił Saints Row 4 na Średnio-Wysokich 30-40 fps na spokojnie w rozdzielczości 1024..

Mój sprzęt:
Ram 3gb ddr2 (We Wtorek będzie 6 gb ram już ponieważ dokupiłem 4 gb ram teraz wyrzucę tą jedną kość która ma 1gb ram i wrzucę tą co ma 4gb + jeszcze te 2.)
Karta QleadTek Gtx 260 896mb (Fabryczne OC dosyć mocne porównywalna z 280 gtx)
Amd Athlom x2 dual core processor 5000+ 2,60Ghz
Windows 8 Pro 64 bit (Windows zabiera mi ledwo 1 gb ram)
Podam jakie mam wgrane mody:

- Millenaire
- TrapCraft
- StatusEffectHud
- BackPack
- BattleTowers
- BiblioCraft
- BigTrees
- Biomes'O Plenty (Wyłączone póki co ponieważ musiałbym włączyć w opcjach aby się spawnowały biomy)
- Camping Mod
- ChocolateQuest
- CoroUtil
- CraftGuide
- Mo'Creatures
- GalacticCraft razem z planets i core
- IChun util mod
- InfernalMobs
- LycanitesMobsComplete
- Falling Meteors
- Micdoodlecore
- MobAmputation
- More Health Enhanced
- More Nature
- Morph Mod
- MrCrayfishs-Furniture-Mod-1.7.10
- Parachute mod
- Ruins mod
- Starting Inventory Mod
- ThaumCraft
- TreeCapitatorMod
- Local Weather
- twilightforest
- Smart Moving
Tak więc mody nie są aż tak straszne..

2iid2sz.png

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Zanim dodasz taki temat zobaczy, czy na zwykłym Minecrafcie ( bez modów ) masz ten sam problem. Jeżeli nie to masz odpowiedź. Problem są mody, a jeżeli problem występuje również na czystym Minecraftcie to masz problem z komputerem.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Moim zdaniem ustaw 2GB ram i bedzie dobrze.

Przecież pisałem że est ustawione 2 gb ram nawet na screenie widać...

Opublikowano

Jeżeli chodzi o te mocne zżeranie Ram'u przez mody, to zależy jakie mody masz wgrane, bo mogą być zbyt obciążające lub masz za dużą ilość ich wgranych. Najlepiej dokup Ram'u jak już napisałeś i myślę, że problem zniknie. 

Opublikowano

Miałem ten sam problem. A dzieło się tak dlatego, że kilka modów było niekompatybilnych i dlatego może ci też wywalać.

Musisz poczytać coś o tych modach.

Opublikowano

Coś mi się wydaje że wina leży w tym pieprzonym procesorowym dwujajowcu.. Gra nawet 2 gb ram mi nie zabiera a po jakimś czasie mam dopiero 0 fps. Nawet 1 gb ram mi ta gra nie zabiera wtedy max. 800 . Nawet jak zmiejsze po tym rendering na najniższy to i tak mam te pieprzone 0 fps. Niższe wersje tej Gry działają BDB. Od tego 1.7.10 ta Gra zaczyna się tak bardzo pieprzyć że się ścina. Na takim 1.6.4 wszystko ładnie pięknie działa na tej samej ilości modów..

No nic na nowy processor mnie teraz nie stać tym bardziej że wtedy musiałbym cały komputer wymieniać.. Ten processor jest najmocniejszy do tej płyty głównej. Ram ddr2 przez co musiałbym wymieniac wtedy płyte,ram,procka. A to się mi nie opłaca w tym gracie.

2aaa9na.png

@Edit Po dodaniu tego ramu Gra działa 60 fps. Tylko problem w tym że fps spada do 0 na 1 sekunde przez co taka ścinka ogólnie to dobrze działa ale czasem się tak Gra zatnie dziwnie że do 0 fps spadnie z 60.
PS. Po dodaniu tego ramu także Saints Row 4 zaczął śmigać 50 fps na Wysokich jedynie cienie na niskie :D Jedynie Ram a tyle pomogło ^^
Ale co do Minecraft spada z 60 fps do 0 jak to naprawić ? :c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...