Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blok Poleceń nie wczytuje komendy?

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przejde do sedna. 

Postawiłem command blocka i wpisałem komende: say @p test . Okazało się, że po takim wpisaniu na bukkicie wiadomość można odczytać w każdym miejscu, a przecież komenda @p wysyła właśnie wiadomość do najbliższego gracza. Wie ktoś co tutaj jest grane?  o.O O dziwo, kiedy wpisze się tell @p test to komenda działa.

Btw... zna ktoś plugin na kolorowanie tekstu w CmdBlocku ?

Opublikowano

No więc tak. Komenda /say jest komendą prymitywną i nie da się do niej doczepić żadnego @p czy @a. Jeżeli chcesz napisać do jednej osoby to najlepiej /tellraw. Dodatkowo ta komenda pozwala na pisanie na kolorowo. Poniżej wszystko opisałem

/tellraw @p {"text":"Tutaj wpisujesz swój tekst","color":"green","bold":"true"}

Każdy argument wpisujesz w cudzysłowiu. Każdy argument oddzielasz przecinkiem. W kolorze wpisujemy kolory takie jak aqua, light_purple, dark_blue itd. Znajdź listę kolorów w internecie. Reszta argumentów takie jak bold czyli pogrubienie potrzebuje :"true". Jeżeli po prostu nie chcemy kolejnych argumentów nie wpisujemy ich. Wszystko znajduje się w klamerkowym nawiasie.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...