Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje prostego kodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc poszukuje prostego kodu do:

-wcisniecia i trzmania klawiszu W przez 2sekundy

-puszczenia go

-wcisniecia klawisza S i trzymania przez 2 sekundy

-puszczenia go

-powtarzania tego ile razy ustawie

THX bo zrobilem tylko na 1 klawisz,a ale sie zepsulo i kod usunelo mi..

Dopiero sie ucze, i sorry ze bez PL znakow. Mam klawiature angielska

Opublikowano

\

#include <iostream>#include <Windows.h> using namespace std; int main (){	for(i = 0; i<10; i++) {	 	Sleep(5000);	keybd_event(0x57, 0, 0, 0);                 //wciskam W	Sleep(2000);	keybd_event(0x57, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0);   //puszczam W	Sleep(200);	keybd_event(0x53, 0, 0, 0);                 //wciskam S	Sleep(2000);	keybd_event(0x53, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0);   //puszczam S} 	cin.get();	return 0;}

DObra mam takie cos, ale podczas wrzucenia petli (co nie dokonca umiem) program sie nie uruchamia.

Chce zeby sie powtarzalo 10razy np.

albo do momentu wcisniecia klawiszu ENTER

Dobra OK, mam to ogarniete..

teraz ostatnia rzecz:

Co mam zrobic zeby po wyborze drugim (2)

bedzie wykonywalo petle az do czasu przycisniecia np. X op ktorym wroci do MENU?

{	case 2:		for(;		{		    cin.clear(); 		Sleep(1);		keybd_event(0x57, 0, 0, 0);                 //wciskam W		Sleep(2000);		keybd_event(0x57, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0);   //puszczam W		Sleep(2);		keybd_event(0x53, 0, 0, 0);                 //wciskam S		Sleep(2000);		keybd_event(0x53, 0, KEYEVENTF_KEYUP, 0);   //puszczam S		}}char q,powrot;cout << "q: powrot do menu ";

Opublikowano

­w przypadku kiedy chcesz żeby kliknąć 'x' w obrębie konsoli, odpalasz funkcję "bota" w drugim wątku, a w pierwszym czekasz na 'x' (getch), po czym zatrzymujesz drugi wątek.

w przypadku kiedy chcesz mieć globalnie 'x' zadeklarowane jako klawisz zatrzymujący: globalny hotkey/hook na klawiaturę

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...