Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie kupić GPU ?

xxXSekuXxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się was zapytać jaka będzie dobra karta graficzna do mojego PC (stara już jest za stara na nowe gry ;d (GeForce 9600GT))

Oto mój sprzęt: 
post-389112-0-87683500-1420925597.png
Zasilacz: Modecom Green Energy 500w BOX 80+

Procesor podkręcony z 3.00 do 3.60ghz

Więc szukam karty graficznej która będzie najwydajniejsza dla tego zestawu, co do ceny to najlepiej nie za dużo i może być używane gpu.

zpot.png

Opublikowano

Budżet. Może gtx 980 za ponad 2000 zł ? 

I radziłbym zmienić zasilacz.

Pisałem do tego zestawu więc by mi procesor mulił :) Zasilacz mam dobry akurat ;] procek podkręcony i jest wszystko ok.

Report za spam

Na nowe gry to za słaby cep jest również : )

Chodziło mi takie jak bf3, cs:go itp nie takie najnowsze ;d bo teraz w go mam ponad 100 fps ale im więcej tym lepiej a bf3 nie scina ale to na słabych detalach

I też żeby poszło mi gta potrzebuje minimalnie lepszej karty więc.. ^^

zpot.png

Opublikowano

Nie wiadomo jaką GTA będzie miało optymalizacje ;) módlmy się,żeby nie taką jak w IV.

I na c2d pewnie będzie problem z uruchomieniem(jak wspomniał up),bo to trochę starsza technologia.

I zasilacz masz z czarnej listy,kolego     Sugerowałem się "Modecom" ;x mój błąd.

Opublikowano

Nie wiadomo jaką GTA będzie miało optymalizacje ;) módlmy się,żeby nie taką jak w IV.

I na c2d pewnie będzie problem z uruchomieniem(jak wspomniał up),bo to trochę starsza technologia.

I zasilacz masz z czarnej listy,kolego ;)

Zasilacz akurat jest w porządku, nie pamiętam czyjej produkcji, ale to jeden z tych bezpiecznych ;).

Opublikowano

Nie znamy wymagań GTA, ale wątpię, że będzie płynnie na starym dwujajowcu. BF3 też wymaga czegoś lepszego niż C2D.

Nadal nie podałeś budżetu.

BF3 akurat płynnie mi chodzi po podkręceniu procka do 3.6 ;)

Pomyśl co by było gdybym podkręcił 4.0ghz+

Budżet to na razie nie ma znaczenia. Szukam najwydajniejszej karty pod ten zestaw tak jak pisałem w 1 poście. Tylko najlepiej nie więcej niż 500zł

zpot.png

Opublikowano

BF3 akurat płynnie mi chodzi po podkręceniu procka do 3.6 ;)

Pomyśl co by było gdybym podkręcił 4.0ghz+

Budżet to na razie nie ma znaczenia. Szukam najwydajniejszej karty pod ten zestaw tak jak pisałem w 1 poście. Tylko najlepiej nie więcej niż 500zł

Jak byś podkręcił powyżej 4,0 to może udało by Ci się osiągnąć poziom Pentiumów sandy, które i tak są za słabe do BF'a.

Za 5 stów kupiłbym i3 sandy+ MOBO H61 + Radeona 6850.

Opublikowano

Jak byś podkręcił powyżej 4,0 to może udało by Ci się osiągnąć poziom Pentiumów sandy, które i tak są za słabe do BF'a.

Za 5 stów kupiłbym i3 sandy+ MOBO H61 + Radeona 6850.

A nie lepiej Core2Quad + R7 260X?

Opublikowano

Nie znamy wymagań GTA, ale wątpię, że będzie płynnie na starym dwujajowcu. BF3 też wymaga czegoś lepszego niż C2D.

Nadal nie podałeś budżetu.

Lepszey dwujajowiec niż jedno :D

Dla tej płyty oraz procka nadwałaby się 650GTX może nawet z Ti. z radeonów bardziej r7 250x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...